dimarts, 10 de març de 2020

Coronavirus

No em fa por contagiar-me. Sóc una mica destraler i no faig massa cas de la salut. Si l'agafo, doncs mira, ja el passaré com pugui i confio que el meu sistema immunitari farà la seva feina correctament. Si m'ha d'afectar com ho fan els refredats estacionals, potser el passaré sense ni adonar-me'n.

El que m'espanta és què puc fer jo amb els altres, si l'agafo. Els meus pares ja entren en les edats de població de risc, encara que a mi no m'ho sembli, però ja tenen edat perillosa. Per no dir que tenim a prop persones de força més edat encara, més vulnerables. També veig sovint un nadó força petit que encara no deu tenir totes les defenses que tocaria. No m'agradaria ser jo qui posés en risc les seves vides per ser-ne un portador pràcticament asimptomàtic, o un descuidat. Per ara em dedico a aplicar les mesures higièniques pertinents, les més efectives, més pels altres que per mi. I si ha de venir, que vingui, però que deixi els meus 'vellets' en pau.  

12 comentaris:

 1. Justament avui amb companys de feina dèiem el mateix. Al final a ningú ens importava massa el que en pogués passar a nosaltres, ja que teòricament no hi ha risc, però el fet que el podem passar a algú sense voler era el que ens preocupava.

  ResponSuprimeix
 2. Ara per ara és una incògnita el que ens pot passar, però si veiem el que passa a d'altres països com la Xina, Itàlia, o a d'altres ciutats com Madrid, podem pensar que a algú o altre li tocarà (més lleu o més fort) el rebre.

  ResponSuprimeix
 3. Comparteixo les preocupacions que expliques, més per les persones més vulnerables amb les que convisc que no per mi mateix. Per això segueixo amb interès les informacions que anem rebent i procuro fer cas dels consells que ens donen. Això sí, cal fer cas de les informacions reals (i no d'algunes bestieses que corren per Twitter). En aquest sentit, vull destacar el programa que ahir a la nit va emetre TV3 que va ser molt entenedor i, per tant, tranquil·litzador. El resum és que hem de seguir les mesures d'higiene recomanades i procurar evitar aglomeracions de gent, és a dir aplicar el sentit comú i (això ho afegeixo jo) esperar que els altres també l'apliquin.

  ResponSuprimeix
 4. El coronavirus es una gran excusa per no tocar a la gent, i amb sort també per evitar veure'ls. Estem massa units, especialment en el transport públic, segur que totes les grips i refredats que agafo son culpa de la gent del tren, i el coronavirus no crec que sigui una excepció i l'acabaré agafant també. De moment a través dels blogs no es contagia, no? Llàstima, hauria sigut una bona excusa per tancar el blog.

  ResponSuprimeix
 5. La veritat és que si ens hi amoïnem massa potser no l'agafarem, però tindrem el virus de la por, que tampoc és gens agradable...
  Jo intento fer les mesures preventives que aconsellen els entesos i és que no podem fer res més...
  Bon vespre, XeXu.

  ResponSuprimeix
 6. Ostes, i tant! Jo estic molt amb la meva neta petita... té 9 mesos, ella encara no va a l'escola. No voldria pas haver-li estalviat d'anar a l'escola el primer any i ara passar-li jo... en fi, queno cal patir-hi massa i fer tot el que puguem per evitar contagis.

  ResponSuprimeix
 7. Avui ha estat una bogeria de cancel.lacions, suspensions... Cert que no hem d'entrar en pànic però també cert que hem d'evitar els contagis, sobretot, com tu dius, a la gent vulnerable. Avui he parlat amb companys madrilenys preocupats per com s'ho fan amb les criatures sense escola. Ens en sortirem però deu n'hi do com ens està afectant a tots plegats!

  ResponSuprimeix
 8. Com s'ha aguditzat tot, eh, XeXu? Toca tancar-se a casa. Toca cuidar els avis (a distància prudencial). Ens en sortirem! Ni Black Mirror!

  ResponSuprimeix
 9. La situació canvia dia rere dia, segur que heu anat veient totes les mesures que imposen des de les autoritats sanitàries, i just ahir es va despenjar el Gobierno d'Espanya amb unes mesures completament absurdes i més basades en la constitució que en el seny i els coneixements que tenim de la situació. Per si de cas, no sortiu massa de casa, feu cas als professionals del tema i cuideu-vos molt. Gràcies pels vostres comentaris de quarantena.

  Peix, jo ho trobo francament preocupant, tots tenim gent gran a prop i per ells sí que suposaria un risc, ja no per la Covid-19, sinó per altres malalties que puguin tenir que els tingui amb les defenses compromeses.

  Xavier, a partir dels 50-55 anys comencen a abundar casos més greus, així que aquesta comença a ser població de risc, encara que els que han d'anar amb més cura són els de 70 cap amunt, especialment per sobre els 80. Sempre pots ser més jove i tenir un cas greu, res no t'assegura que sigui així, però la majoria són lleus, molestos però no haurien de tenir conseqüències greus.

  McAbeu, vaig veure l'entrevista al Dr. Trilla i va ser fabulós, per molts motius. Em va agradar que posessin la presentadora de l'InfoK Laia Servera a fer aquesta entrevista d'un tema tan cabdal. Em va agradar que portessin el que probablement és el màxim expert epidemiològic que tenim a Catalunya. I em va agradar que l'entrevista fos en prime time i que hi dediquessin molta estona. Didàctica, entenedora, tranquil•litzadora i, sobretot, veraç. TV3 aquí va fer d'autèntic servei públic, som hauria de ser sempre. I pel que fa a les mesures que proposen, la veritat és que he descobert que, tot i rentar-me les mans molt sovint, no ho feia gens bé. Ara m'hi estic esforçant i també miro de seguir altres recomanacions. Evitar-se el contagi també pot evitar que infectis a altra gent que ho pot passar pitjor que tu.

  Pons, si ja ho dic que el SARS-CoV-2 només ens està portant coses bones. Tenir menys contacte amb la gent és sempre positiu! Espero que continuïn així les coses quan passi de moda. Ara bé, no crec que afecti als blogs, i mira que són població de risc, fa molt temps que estan baixos de defenses...

  M.Roser, la por és un mecanisme de defensa que, fins a cert punt, ens pot ser útil. Des que vaig fer el post fins ara les coses han canviat molt, canvien hora a hora. Ara mateix, tenir una mica de por ens pot evitar desplaçaments innecessaris, per exemple, que poden evitar contagis. Evidentment, no se'ns pot descontrolar la por, si entrem en pànic la cosa pot estar fotuda.

  Carme, em sembla que has de patir més per tu que per la nena. Si ella el passa potser tindrà febre i això en una criatura petita és molt aparent i fa por, però sembla que no hi ha massa risc per la canalla. És amb l'edat que cada cop hi ha més risc de desenvolupar formes greus de la malaltia. Tot i que perquè sigui fatal sol ser necessari que tinguem altres patologies associades. Esperem que cap de les dues pateixi cap mal.

  Gemma Sara, el confinament no és fàcil, totes les mesures que cal prendre, no hi estem gens acostumats. Que no obrin bars, restaurants, botigues que no siguin de primera necessitat. Tot plegat només ens diu que en general vivim força bé, i quan ens priven d'alguna cosa, o ens trenquen la rutina que coneixem, ho passem molt malament. L'únic que puc dir és que en aquest moments tenim una oportunitat per aprendre a pensar col•lectivament, a mirar pel que convé a la societat i no només a nosaltres mateixos. Aquests dies ja pots veure qui està practicat això o segueix mirant només per ell mateix i ens condemna a tots.

  ResponSuprimeix
 10. Ha estat la meva por des de fa dies. Tinc tos i mal de coll(com que no ha anat a més, entenc que o no, o molt lleu), xò els pares em volien veure, ma germana em necessitava per fer de cangur. He adoptat mil i una precaucions, xq a més, la negligent idea inicial de sols és una grip, ha estat tant .... diria un disbarat.... que em feia molt de mal.

  I si, sols pateixo pels pares, que es posin malalts, en una sanitat colapsada, em fa molta por.

  Espero que, en almenys en això, m'equivoqui, no en les previsions de l'epidèmia.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Tothom es pensava que la cosa no seria per tant, és un virus molt lamentable, en realitat, però és molt contagiós i afecta molt a persones de risc. Evidentment, se'ns ha descontrolat, però ni els més grans experts s'imaginaven això. Hem d'evitar els contagis, i per fer això cal evitar contactes entre persones, per més mal que ens faci. Ens hi hem d'anar acostumant...

   Suprimeix
 11. Aplaudiments pel post (ostres!! anava a posar tuit!!... pobre de mi!)... tens TOTA la raó!

  ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.