dilluns, 11 de novembre de 2019

Relats conjunts, Les filadores


En un món en el que les telecomunicacions estaven intervingudes, en el que qualsevol missatge telemàtic era interceptat i revisat, un món en el que tot passava pel sedàs de la censura i la repressió, la dissidència necessitava noves maneres de comunicar-se i organitzar-se. Qualsevol aparell electrònic que els humans poguessin fer servir, auriculars sense fins, rellotges, ulleres de realitat augmentada i, per descomptat, els nous implants subcutanis SRIs amb pantalles hologràfiques, es podien fer servir com a eines espies, totes enregistraven i transmetien els moviments i les converses dels seus usuaris. Per això els dissidents van haver de mirar enrere, la tecnologia era l'enemic.

I molt enrere van mirar, fins a l'antiga Grècia, per recuperar la vella tècnica dels tapissos d'Aracne i Atena, tapissos que, de tan bonics i ben fets, explicaven històries. Ara les històries que explicaven els tapissos ja no eren les dels antics mites, sinó com bloquejar una infraestructura important o com tallar una important via de comunicació. L'Estat, capficat en controlar totes les tecnologies, no van detectar mai aquesta 'nova' manera de comunicar-se. Evidentment, no va ser capaç d'evitar cap de les accions dissidents.


La meva aportació, gairebé en temps de descompte, als Relats Conjunts d'octubre.

9 comentaris:

 1. I els gendarmes flipant amb els tapissos....

  ResponSuprimeix
 2. Els resistents han d'anar sempre un pas endavant dels opressors.

  ResponSuprimeix
 3. "Hay gente que ha dejado de estar en la luna -española- y hacen de su vida un ejercicio diario de compromiso. Ante tanto nacionalista de regional preferente, catalanistas al baño maría, tibios y sensatísimos, masoquistas de España en la que se dan una vez y otro, aquí hay gente que ha dicho basta y, cada uno a su manera, combate por unas ideas y un país. Gente que ya se ha olvidado de mirar al sur y vuelve a mirar al norte, donde la gente es limpia, noble, libre y culta. Y feliz".

  Quim Torra.

  ResponSuprimeix
 4. Els que només imaginen la repressió com única resposta no tenen res a fer amb els que poden imaginar infinites sortides a la llibertat.

  ResponSuprimeix
 5. Ostres doncs si fossin del Tsunami Democràtic haurien de treballar a preu fet. Cada hora o dues hores nova mobilització... ;-)

  ResponSuprimeix
 6. No estaria malament fer servir tapissos per a comunicar-se (desxifrar jeroglífics) ...Al mateix temps que admiraríem autèntiques obres d'art, sabríem on ens hem de trobar per a fer algun acte pacifista!!!
  on vespre, XeXu.

  ResponSuprimeix
 7. Coloms missatges, aquesta es la solució low tech més viable. Quedaria millor fer servir corbs com la gent dels 7 regnes però ja que aquí tenim les ciutats infectades de rates alades com a mínim que facin alguna funció.

  ResponSuprimeix
 8. És a dir, que tornar al passat era la manera més moderna d’enfrontar el futur... molt intel.ligent per la seva part!

  ResponSuprimeix
 9. Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència! Moltes gràcies a totes i tots pels vostres comentaris!

  ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.