diumenge, 14 de juliol de 2019

Relats conjunts, Galileu afrontant la Inquisició


He de dir, mestre Galileu, que ens teniu ben desconcertats. Els vostres treballs estan tan ben fonamentats i exposats que ens han fet dubtar, bé sabeu que no som un tribunal sospitós d'anar contra les idees de la santa Església, però ja us vaig fer saber a la darrera vista que estàvem disposats a passar per alt aquestes teories vostres perquè no tenim eines ni prou coneixements per dir que us equivoqueu. Que siguin les properes generacions amb els seus avenços qui decideixin quina de les dues postures és l'encertada. 

Però ara ens trobem que heu escrit un nou tractat i el presenteu en ple judici. Que no sabeu que no us ajuda i us fa passar encara per més heretge del que ja sou? N'hem fet una repassada minuciosa, com correspon a la nostra posició, i només hi hem trobat bestieses i apologia de la bruixeria, perquè el que exposeu no pot tenir un altre nom. Persones que podran parlar a distància de viva veu a través d'un fil? Ens voleu fer creure que podrem volar pels aires dins de grans màquines de metall? Tenir llum a dins les cases durant tot el dia i la nit, i sense necessitat d'espelmes? Que viurem molts més anys i serem capaços de curar totes les malures? Que els carros es podran desplaçar sols sense necessitat de bèsties de càrrega? Ximpleria rere ximpleria. Això que dieu només esta a l'abast de Déu. Us penseu que sou Déu, vós? Potser sí que us haurem de fer cremar a la foguera, al capdavall...


La meva aportació tardana als Relats Conjunts d'aquest mes!

7 comentaris:

 1. Ha volgut còrrer massa aquest Galileu i hi ha gent que no està preparada per avançar tant... es veu que es maregen.

  ResponSuprimeix
 2. Això de l'anacronisme i immobilisme dels Tribunals deu ser genètic, XeXu. Aquell era de l'Església de Roma al segle XVII i el nostre de la Unitat d'Espanya des de sempre i per tota l'eternitat.

  ResponSuprimeix
 3. Els genis sempre han estat uns incompresos...
  Bon vespre, XeXu.

  ResponSuprimeix
 4. Com heu comentat, els genis sempre són incompresos. Aquest potser sí que ha volgut córrer massa! Moltes gràcies pels vostres comentaris!

  ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.