divendres, 19 de juliol de 2019

La Rosi

A casa ens seguim modernitzant, ens havien parlat molt bé d'aquesta fornada de robots de neteja que hi ha ara, que escombren i freguen en alguns casos, i que se solen conèixer amb el nom re 'rumbes', ja que la marca que els va popularitzar es diu iRobot Roomba. Bé, la nostra no és d'aquesta marca, però és un model força avançat que ens ha donat bones sensacions en les nostres primeres experiències. La idea de no haver d'escombrar o aspirar regularment ens ha convençut i sembla que serà possible!

Li hem posat Rosi de nom, seguint la meva llarga tradició de posar noms femenins als ordinadors i altres andròmines que són més espavilats que jo. Els noms sempre els trio en funció d'alguna dona o personatge que estigui de moda en el meu univers, i hi ha algú que estigui més de moda avui dia que la Rosalia? Però bé, un dubte que ens generava tenir un aparell d'aquests era la relació que establiria amb el gat, que no es porta massa bé amb els aparells nous. No ha estat cap excepció, ja li ha bufat unes quantes vegades. Aquí us deixo un dels primers contactes d'en Blog amb la Rosi. L'inici d'una gran amistat...


11 comentaris:

 1. La reacció d'en Blog és ben lògica, a mi també em faria por si se m'acostés un trasto gairebé de la meva mida sense conèixer-ne les intencions. Espero que s'hi acabi acostumant, pobret.

  A casa no en tenim de "rumba" però n'he sentit diversitat d'opinions. N'hi ha que en parlen força bé i altres que diuen que no fa la feina tan ben feta com expliquen els anuncis. Després d'una temporada de prova, podries fer un altre post explicant per quin dels dos cantons et decantes.

  ResponSuprimeix
 2. Benvinguda Rossi. Mica en mica els robots (assequibles) treballen per als humans.
  La meva filla té totes dues coses: el robot (ella li diu "rumba") i el gat que ja s'hi ha acostumat.

  ResponSuprimeix
 3. Jo la volia comprar però me n'he hagut de desdir, i no precisament per cap animaló espantat, sinó per la mare de 89 anys, que ha jurat i perjurat que mentre ella tingui un alè de forces no entrarà cap trasto d'aquests a casa que li prengui la feina... Resignació i paciència, i tot sigui per la bona convivència... :-))

  ResponSuprimeix
 4. He, he, he... pobre Blog! Quina mala vida li doneu!
  El meu net petit, quan tenia un anyet també li tenia por al rumba... però és un estri que va prou bé, trobo jo.
  Jo no tinc el que frega, només el que escombra.

  ResponSuprimeix
 5. ai pobre Blog jejeejej

  m'uneixo a la petició de que ens expliquis més endavant si funciona bé i si compleix les expectatives. :)

  ResponSuprimeix
 6. Caram, no és estrany que el Blog s'espanti, veient aquesta mena "d'animal" desconegut per ell, però segur que acabaran fent-se amics, ja que l'estri no si torna, va a la seva...Jo també me'n vull comprar un, si dieu que va bé, potser amb decideixo.
  M'ha fet gràcia, perquè els meus nebots, no em preguntis perquè, em diuen Rossi, ves per on ara em sentiré com un un estri de neteja, he, he!!!
  Bon vespre, XeXu.

  ResponSuprimeix
 7. A la meva biblioteca també volen posar radiofreqüència! Que els usuaris es facin ells mateixos el préstec hi ha qui ho critica per poc humà.

  ResponSuprimeix
 8. A casa fa anys que la tenim i la veritat és que no fa una neteja exhaustiva de cada racó, però pel que fa a la neteja general va molt bé. Els borrissols de l'hivern i altres merdetes se les empassa la mar de bé!

  ResponSuprimeix
 9. Sempre apuntant-te a la última moda tecnològica, eh? Ho acabo de consultar i fa 9 anys 5 mesos que tinc un Roomba. 9 anys i mig que vaig llençar la escombra per la finestra (metafòricament). Jo vaig si que vaig comprar la marca original, perquè en aquella època la competència no estava a l'alçada. Encara aguanta la noia, he hagut de canviar-li la bateria una vegada, i els raspalls una altra, la nansa se li ha trencat, i ja no es capaç de mostrar la hora en el display, però per la resta bé. No fa una neteja exhaustiva dels racons més recaoners, però fa una neteja general que evita que caminis sobre un pam de pols...

  PS: Un vídeo! En aquest blog! Imatges en moviment! Ja et dic que estàs a la última!

  PS2: El Blog es un covard, suposo que el caràcter deu ser contagiós... En Rincewind (tant el 1 com el 2) no es van espantar mai de la Roomba, també es cert que la Roomba no va entrar mai dins de la peixera.

  ResponSuprimeix
 10. Alguns dubtes amb l'aparell, però els que en tenim i que hem participat en aquest post n'estem força contents. Ho dic per si pot servir pels que no ho tenen clar. De totes maneres, d'aquí a una temporada ja en faré un balanç millor, de moment funciona molt bé i ja s'ha après el pis de memòria. I de moment sembla que el gat comença a prendre una postura passiva-agressiva amb ella! Moltes gràcies per comentar!

  McAbeu, tens raó amb la reflexió sobre el gat, segurament a nosaltres tampoc ens agradaria. Ara entenc millor el pànic que li tenia a la bici estàtica: és molt més gran que ell, deu impressionar des de la seva perspectiva. A veure què tal va el trastet. De moment, ens va semblar que feia la feina molt bé, es va fer un mapa de la casa, va netejar molt bé en el seu primer reconeixement. Va recollir una quantitat de pèl de gat que no semblava que estigués repartida pel terra. Anirem fent proves a veure què tal, però tampoc no es poden esperar miracles, suposo. Si esperes que et fregui els plats i t'estengui la rentadora, probablement et decebrà. I al final, per simples limitacions físiques no pot netejar tan a fons com un humà. No es dedicarà a moure els mobles per aspirar darrere, per exemple.

  Xavier, mentre no es rebel•lin, tot anirà bé. Però no pot faltar massa. Confiem que en Blog també s'acostumarà a la Rosi quan vegi que és inofensiva i, qui sap si trobarà el gust a que el porti a donar una volta motoritzat.

  Galionar, que diferents que devem ser d'una generació a una altra. Jo només penso que m'alliberin de totes aquestes tasques feixugues, no m'he acabat mai de decidir a posar algú a casa que em faci les feines, però ara hi he posat una màquina que espero que col•labori una mica. Què és això de dir que una màquina no em traurà la feina mentre respiri...? Com si fos una feina gaire agraïda estar passant l'escombra tot el dia!

  Carme, es queixarà en Blog! És veritat que no s'adapta massa bé als canvis de casa, però s'hi haurà d'acostumar. És clar que és gran i així deu costar més, però bé, la nova companya escombra tots els pèls que ell va deixant anar, així que espero que s'acabin portant bé! De moment nosaltres també n'estem contents i no l'hem fet fregar cap dia encara, a veure com ho fa.

  Eli, de moment no en tenim cap queixa. Va força bé i està complint les expectatives. Però ja us aniré informant si voleu, a veure quan haguem explorat ja totes les opcions que té.

  Rossi, de moment n'estem molt contents. Segur que hi ha gent amb experiències diverses, però fa la feina pel que la volem, no se li pot demanar a més que fregui els plats o vagi a comprar! No pateixis, la nostra es diu Rosi per la Rosalia, cap problema. Compra'n un i posa-li nom!

  Helena, suposo que ho dius pel fet que hi ha màquines que fan la feina d'humans. A casa està bé, però si a tu t'ha de fer perdre la feina ja no fa massa gràcia.

  Maurici, no se li pot demanar que vagi més lluny del que arriba la seva intel•ligència artificial, vol dir que no deu saber massa bé si està net o no, només sap si hi ha passat. Com que la meva és un model més nou, deu ser una mica millor que la teva, i segur que aniran millorant més i més. Però per mantenir el pis en condicions, de moment ens està convencent. Periòdicament es fa una neteja a fons i llestos.

  Pons, has de tenir en compte la diferència del nostre poder adquisitiu. Tu estàs forrat, i jo sóc pobre. 9 anys he hagut d'estalviar per poder-me comprar l'andròmina aquesta, i a més no és ni de la marca original! Tampoc no és cap novetat que en Blog és un poruc i que els Rincewind eren els peixos més valents que s'han vist en una peixera catalana (probablement fabricada a Taiwan). No s'espantaven amb la Roomba, però potser hi tingui alguna relació amb que acabessin de panxa enlaire...

  ResponSuprimeix
 11. He vist videos de gats que acaben pujant sobre la rumba. A veure si ho aconseguiu!^-^

  ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.