dijous, 30 d’agost de 2018

Tu una mica sí

Acabarem agost amb una petita anècdota que inclou el meu conegut company de feina argentí que tantes bones estones ens fa passar. És un dir. Es dóna la casualitat que la meva cap també és argentina, encara que no tenen res a veure, com oli i aigua. Resulta que vaig llegir una notícia del Mundo Today, aquest diari de notícies falses en clau d'humor, que deia que el cervell humà pot suportar un argentí parlant durant 8 hores sense patir lesions severes, concretament aquesta. Tira del tòpic que els argentins parlen molt, que és prou conegut. Just llavors, vam baixar a dinar amb els companys i casualment tant aquest senyor com la meva cap eren al menjador i no em vaig poder estar d'explicar-los què és el Mundo Today i la notícia em qüestió. Naturalment era per fer broma, no pas mal.

La meva cap va esclatar en rialles, li va fer gràcia el tema. En canvi, a l'altre li va canviar la cara, va dir que eren tòpics i que en realitat els argentins no parlen tant. Aquí és on li vaig contestar 'bé, tu una mica sí', i a la gent que ho va sentir li va semblar una resposta molt directa. Sembla que el va deixar tocat, fins i tot va dir que si parlava massa que li diguéssim, gairebé amb ullets de gat d'Shrek. Per com s'ho van prendre cadascú és fàcil imaginar qui dels dos xerra massa i molt lentament, com el tòpic diu que parlen els argentins. La meva cap va riure's d'ella mateixa, per dir-ho d'alguna manera, i a banda de ser molt sa, he de dir que no és gens així, al contrari, un nervi que tira pel dret. En canvi, qui es va sentir al·ludit i negava que els seus compatriotes fossin així ens fot la tabarra que dóna gust, és d'aquests que tot ho sap! I no per argentí, senzillament és així. Almenys em vaig quedar descansat dient-li allò. No hi ha per on agafar-lo.

8 comentaris:

 1. Hi ha tòpics que es compleixen. Un dia vaig conèixer un català garrepa. Fins i tot em vaig trobar un andalús simpàtic, un madrileny humil i un castellà demòcrata.
  Els tòpics són tòpics.

  ResponSuprimeix
 2. Hi ha molts tòpics que només són això, tòpics, però n'hi ha que són força reals, concretament aquest dels argentins, jo en conec molts i parlen força, però no sé perquè els ha de molestar i a més tot ho raonen, sinó mira la quantitat de psicòlegs d'aquesta nacionalitat!!!
  Cadascú ha d'acceptar ser com és...
  Bon dia, XeXu.

  ResponSuprimeix
 3. N'hi ha que no tenen sentit de l'humor, encara que siguin argentins. I n'hi ha que sí i també són argentins.

  Vaig llegir un tuit de l'Albano Dante, que tot fent broma amb aquesta notícia, deia que potser, si és així, podria fer els seus videos una mica més llargs.

  ResponSuprimeix
 4. jo dec ser d'ànima argentina , no parlo lentament però parlo molt ,almenys això se'm diu, la teva cap demostra fer gala de bon humor i l'altre no ....ja se sap el qui té gep no es veu la gepa !

  ResponSuprimeix
 5. L'anècdota m'ha semblat una bona manera de mesurar la intel·ligència de cadascú. Les persones capaces de riure's d'elles mateixes sempre m'han agradat molt.

  ResponSuprimeix
 6. Per la meva experiència, un argentí i una franco-argentina, i els seus fills, sí que es compleix el tòpic. Hi deu ajudar que fan molta psicoanàlisi (o fan molta psicoanàlisi perquè parlen molt?). En tot cas, no és un tòpic gaire negatiu, millor que el de garrepes dels catalans! I sí, millor riure del propi tòpic (molt bé la teva cap i l'Albano Dante, com diu la Carme!)

  ResponSuprimeix
 7. Interessants les vostres respostes parlant de tòpics, que és un tema que podria donar per molt més, potser ja en tornarem a parlar. Moltes gràcies pels vostres comentaris.

  Xavier, els tòpics són tòpics i serveixen per fer bromes, però no vol dir que es compleixin amb tothom. Jo només pretenia fer-los la guitza una mica, però la seva resposta ja em va demostrar aquella dita dels alls que piquen que fan servir en castellà.

  M.Roser, els tòpics tenen algun fonament, però potser no el més evident. Segur que hi ha molts argentins que parlen molt, però també molta gent d'aquí ho fa. Jo penso que els fa especials la manera de parlar que tenen, no la quantitat. Però ja dic que la meva cap no és així, si no fos per l'accent no passaria pel que pensem que és un argentí. O potser és que el tòpic és aplicable als argentins, però a les argentines no.

  Carme, justament és com vaig descobrir jo la notícia del mundo today! També vaig veure el tuit de l'Albano que es reia d'ell mateix i em va semblar molt bé. A més, he de dir que els vídeos de l'Albano sempre estan molt bé. No és per ser argentí o no, en realitat el que li passa a aquest tio és un cas de masculinitat fràgil, segurament te n'adonaries de seguida, o veuries que va per aquí la cosa. A banda del seu masclisme intrínsec, qualsevol tema que pensa que el fa quedar malament davant dels altres li fa canviar la cara.

  Elfreelang, no vol dir que la meva cap no sigui xerraire, però no a la modalitat argentina. No va lentament ni s'agrada a cada paraula que diu, en canvi l'altre sí que ho fa. Sempre ha llegit un estudi que justifiqui les seves paraules. En realitat em fa més aviat pena de com en deu estar d'acomplexat.

  Galionar, si m'ho preguntes, no tinc cap mena de dubte de qui és més intel•ligent dels dos. A mi també em sembla que riure's d'una mateix és molt sa, si no et saps riure de tu mateixa no pots riure't dels altres, i mira que hi ha gent que ho fa i no accepta ni el més mínim comentari sobre ell mateix.

  Gemma Sara, riure's del tòpic que t'afecta demostra que el tens més que superat, que saps que tens aquesta fama, però no te la creus. O que l'acceptes i no passa res. Penso que és una mostra de maduresa, no és que li estiguis dient a una persona directament 'TU parles molt', sinó que tires d'un tòpic. Si algú se sent al•ludit per alguna cosa deu ser no? Tampoc serà perquè se senti absolutament patriota, més aviat és que alguna cosa li toca la fibra més personal, així que el problema el té ell. Quan maduri ja tornarem a parlar.

  ResponSuprimeix
 8. Doncs si a sobre de que xerra molt -massa- no té sentit de l'humor, i això si que és greu, el teu company és un veritable plasta.

  ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.