dimecres, 10 de maig de 2017

Urnes

I segueixen, i segueixen, i segueixen. I ens tomben la llei de consultes i el comissionat per a la Transició Nacional. I amenacen a les empreses fabricants de metacrilat, no volen que facin urnes per al govern de Catalunya. Però l'únic que fan és el ridícul. El ridícul més espantós. Intents de frenar allò que no poden frenar; posar-se en evidència davant d'Europa, del món. L'Estat s'està esfondrant, té els fonaments corcats, i no ho saben parar. Quan Catalunya sigui independent, se'ls acabarà d'escapar de les mans.

Aquests dies he sentit que hi ha qui promou que apadrinem cadascú una urna, o fins i tot fer un verkami per pagar-les si no deixen que el govern les compri. Si us plau, demano que no fem el ridícul com ells. Som un país seriós, o no ho som? Fer això seria ser completament submisos al règim en decadència d'un Estat que tenim a la contra. Seria inventar-se una altra costellada com el 9N. I no ens rebaixarem a això. Que serà el següent? Si no tenim el cens, que ens anem a apuntar per votar? Per acabar aquesta tortura que és el procés cal fer un referèndum, amb totes les garanties democràtiques, i sense demanar permís. L'hem demanat i no ens el donen, punt i final. I si emprenen accions més expeditives que fins ara, només ens deixen l'opció de declarar unilateralment la independència.

Ja n'hi ha prou de ser mesells, ha arribat el moment de prendre les nostres pròpies decisions. Els agradin o no. Si volem votar, si volem posar urnes, és cosa nostra. I ho farem, ho farà el nostre govern, amb garanties, si ens ho creiem de veritat i no fem el ridícul. I ells que garlin.

15 comentaris:

 1. Tens tota la raó. Ens ho hem de creure de veritat.

  I jo estic ben convençuda que funcionarà, que farem el referèndum i que el guanyarem. No cal fer més invents. Si el nostre govern diu, com ha dit des del primer dia que hi haurà referèndum o referèndum, hi serà.

  ResponSuprimeix
 2. El referèndum que tres anys enrere no s'hauria guanyat, acabarà no fent-se i anirem a eleccions anticipades. L'error de Rajos ès enorme, i s'en penedirà de no haver deixat cel·lebrar el referendum al seu moment, quan -insisteixo - el SI no hauria guanyat. En aquest lapse de temps han anat augmentat exponencialmente gracies al Pp els independentistes, però això s'haurà de veure a les properes eleccions.

  salut

  ResponSuprimeix
 3. Dues coses:

  - El 9N no va ser una costellada, va ser quelcom molt important.

  - Acabo de llegir a El País que en Margallo proposa "destruir" les urnes... Aquesta gent s'ha begut l'enteniment... Estan completament sonats!! Sigui com sigui hem de marxar però urgentment!!

  ResponSuprimeix
 4. Jo crec que no insistim prou que l'única alternativa a fer el referèndum seria una DUI, i que si no ens el deixen fer és el que hi haurà.

  ResponSuprimeix
 5. Completament d'acord en que ha de ser el govern que hem elegit el que faci tots els preparatius per fer el referèndum, inclosa la compra d'urnes, sobres i paperetes.
  Suposo que qui va escampar la idea d'apadrinar una urna ho va fer de bona fe, però és millor que sigui el nostre govern qui faci aquesta feina.
  Tinc moltes ganes de que s'anuncïi la pregunta i la data del referèndum, però tampoc no és qüestió de perdre la paciència.
  La república Catalana cada cop és més a prop.

  ResponSuprimeix
 6. També estic d'acord. S'ha de fer, s'ha de fer amb totes les garanties i no necessitem cap altre permís que la nostra voluntat democràtica.

  ResponSuprimeix
 7. Des de la distància no vull intervenir en aquest debat, ja que sento que no em correspon, però de tant en tant cal posar els peus a terra. El referendum, potser, el més important és que tingui validesa internacional, sigui quina sigui la posició del govern central, aquesta validesa internacional es la donarà el que la participació sigui massiva, amb això vull dir que participin votant tant els partidaris del sí com del no. Sense aquesta participació plural és molt difícil que internacionalment es reconegui el seu valor.
  Deixant també clar que tots els pobles, per més que ens dolgui, tenen dret a decidir el seu futur.

  ResponSuprimeix
 8. La pregunta es si realment tindran nassos de fer una DUI si impossibiliten fer el referèndum o seguiran allargant el tema.

  ResponSuprimeix
 9. Jo el tema de les urnes no em preocupa gaire, sé que d'alguna manera aconseguirem posar-les, però el que realment em preocupa és el que hi posarem dins, h apassat molt de temps i el 9N no varem guanyar en vots....
  El que cal fer és una bona campanya, falta molta gent per convèncer i d'unionistes no en falten, n'hi ha molts de callats i després de tants de temps perseguint el que mereixem em fa por de tenir una sorpresa tipus Escòcia......ja sé que no sóc massa optimista.

  ResponSuprimeix
 10. Estic d'acord, les cosesserioses s'han de fer així, de manera seriosa, faltaria més...
  Tot aquest enrenou de les urnes, no sé si fa riure o plorar, però sembla mentida que siguin tan poc demòcrates, es tiren pedres sobra la seva pròpia teulada!
  Bon dia XeXu.

  ResponSuprimeix
 11. Han aconseguit que tot el que fan i diuen soni a cridòria barroera que més val ignorar tot el que es pugui i continuar fent camí sense ni immutar-se.

  ResponSuprimeix
 12. Espero i desitjo que això és faci ja. I que és faci bé. D'altre manera de poc serviria...

  ResponSuprimeix
 13. Tots esperem que es faci bé, i sobretot que es faci. Que el govern prengui la responsabilitat i tingui la valentia, perquè la pilota està a la seva teulada, no a la nostra, ja. Nosaltres serem allà a l'hora de votar, i també hi han de ser els del No, perquè es tracta de saber quina de les dues opcions és la que té més suport, no que anem només els de sempre a fer un altre acte sense valor. Això va de democràcia. Moltes gràcies a tots els que heu comentat.

  Carme, nosaltres ja ens ho creiem, l'únic que ens toca és acompanyar a les nostres institucions, perquè ens ho han promès, però sobretot perquè s'hi han compromès. I perquè si no ho fan, ho pagaran. La pilota la tenen ells, i hi hem de confiar. El que no podem permetre és seguir obeint submisos. Portem molt temps de lluita com per ara dir bé, m'ho has tancat tot, totes les possibilitats, doncs res, un altre cop serà. El govern sap que s'exposa a presó, però és un risc que ja van assumir quan van presentar-se a aquelles eleccions. Ara s'ha de ser conseqüent.

  Francesc, no hi pot haver eleccions en substitució d'un referèndum, l'hem de fer sí o sí. Unes eleccions serien perdre, un pas enrere, perquè serien autonòmiques, i ja hem passat aquesta fase. Hem d'exercir la nostra sobirania, i sovint ens la neguem. Tens raó que probablement fa uns anys el referèndum s'hauria perdut, i no és segur que ara haguem de guanyar, però sí que hi ha hagut un convenciment progressiu que no ens queda altra sortida que marxar, i segur que ho tenim més encarrilat. Però això va de votar, de democràcia. Si el poble no vol ser un Estat independent, l'haurem d'escoltar, i haurem de saber quins percentatges ho volen i quins no. En Rajoy lamentarà el que voldrà, perquè no reconeixerà mai que el seu immobilisme l'està portant a l'abisme. Després encara s'estranyarà.

  Assumpta, el 9N no va tenir cap efecte. Va començar sent molt, però es va rebaixar tant, precisament per l'obediència i la servitud a l'Estat, que al final no va servir per a res. Com a molt, per passar pantalles. Per mi va ser important aquell dia, vaig poder votar independència, però amb el temps veig que tot aquell sarau no té més efecte legal ni institucional que el que pugui tenir que jo ara i aquí digui 'sí, voto independència'. Molt decebedor, i el que no podem permetre és tornar a passar per allò. El 9N va ser la baixada de pantalons dels nostres dirigents, així t'ho dic. Però bé, com diu en Francesc, potser això ens ha servit per guanyar temps, tot i que no era la finalitat. I pel que fa al govern espanyol, és que no cal ni comentar. Tot el que diuen és tan absurd, que els posa en evidència. Prohibir la fabricació d'urnes, amenaçar a les empreses? Destruir les urnes?? Lamentable. I mentrestant, les empreses es freguen les mans per aconseguir el contracte i poder fabricar les urnes, que els reportarà uns bons ingressos.

  Carquinyol, però no som nosaltres els que hem d'insistir en això. O sí, però és el govern català qui ho ha de tenir clar. De no poder fer el referèndum, perquè ens ho impedeixen per la força, o perquè les sucursals submises dels partits espanyolistes criden a la no participació, l'alternativa és declarar la independència. Hi ha un poble que reclama la seva sobirania. O negocies, o el perds. L'immobilisme no servirà de res. I les accions de preescolar encara menys.

  Xavier, jo també tinc moltes ganes de saber quan serà el referèndum, entre d'altres coses, per saber quan podré fer vacances... No em penso perdre la votació, és clar, per no dir que em tocarà fer campanya pel sí. En un país normal, és el govern qui negocia i posa les urnes perquè la gent voti. Jo ho sento, però certes entitats, que han fet una feina immillorable al llarg dels anys, al final es volen passar d'influència i de llestes. Continua a baix

  ResponSuprimeix
 14. La humilitat ens portarà a lloc, juntament amb la bona feina. No vulguem ser més guais i imaginatius que ningú. Poc a poc si cal, però sobretot, bona lletra. No quaderns de cal•ligrafia de preescolar.

  McAbeu, doncs això. La nostra voluntat democràtica, i la voluntat política dels nostres dirigents, ja que la dels dirigents espanyols és inexistent.

  Alfonso, celebro i agraeixo la teva comprensió, segurament perquè tu ens has escoltat molt més i saps què passa per aquí dalt. I el que hem de tenir clar és que la separació que busquem és administrativa, financera, i territorial, però mai afectiva. Tenim tots sense excepció molts lligams amb España i no els volem perdre. Només volem que hi hagi dos estats que es relacionen s'igual a igual. Com tu dius, perquè es faci un referèndum amb validesa s'ha de mobilitzar tot el cens. Totes les opinions són legítimes i els del No tenen tant dret a votar com els del Sí, i ho han de fer. Busquem saber què opina la majoria de població, i si només es mobilitza una opinió el resultat no tindrà validesa. Aquest és el gran cavall de batalla, les sucursals de partits espanyolistes el que busquen és boicotejar la votació perquè no tingui validesa, en comptes de fer campanya pel No, com seria normal. I això demostra que no va d'independència, sinó de democràcia. España té una qualitat democràtica molt baixa, ho demostra constantment.

  Pons, la pregunta és bona. I no tinc resposta. Per mi seria el camí lògic i necessari. Però no sé què faria el govern. Insisteixo que fer unes eleccions autonòmiques seria un error fatal, un gran pas enrere.

  Sr. Gasull, això no t'ha de fer por, perquè en això consisteix la democràcia. Portem molt temps lluitant per això, però el mateix temps que porta molta gent pensant que no és el que ens convé, que les incerteses són massa grans i els lligams amb España massa forts. Totes les postures són perfectament legítimes, mentre es respecti la llibertat d'opinió dels altres. El que ens trobem aquí és que els partidaris del No no existeixen, el que tenim són partidaris del no-votar. Almenys entre la classe política. No ens enganyem, em fotria que votéssim i perdéssim. Però s'ha de ser demòcrata i acceptar el que vol la majoria. Si el poble de Catalunya no està preparat per ser independent, o no ho vol, o majoritàriament vol altres solucions, ho haurem de respectar, és així. Farem la nostra campanya, i tant, i esperem que sigui molt il•lusionant per convèncer a aquella gent que sap que l'única revolució possible és aquesta, però que els falta una empenteta. Però si tot i així perdem, ho haurem d'acceptar. No vol dir anar cap a casa, però sí acceptar-ho. La majoria guanya.

  M.Roser, jo diria que és per plorar, perquè la qualitat democràtica d'aquesta gent fa augurar un futur molt dur a España. Només aquests demòcrates de paraula poden ser capaços de fer una moció no vinculant per treure a Franco del Valle de los Caidos perquè sembli que són molt d'esquerres, però amb la complicitat de deixar-ho tot en mans del govern, que és com és i està allà gràcies a ells, i no ho farà. Quan tot és pantomima, teatre, què et pots esperar si les coses se'ls posen serioses. Doncs que no sàpiguen reaccionar gens ni mica.

  Consol, seria millor si tinguéssim un interlocutor més predisposat a parlar de les coses, a debatre i a buscar solucions. Com que l'únic discurs que tenen és 'tu ets meu i a callar', ja s'ho trobaran.

  Glòria, per fer-ho bé ens cal la implicació de tots. Si els mateixos que es diuen tan demòcrates i fa una temporada demanaven un referèndum que ara ja no els fa tanta gràcia, han de demanar que no es voti, en comptes de fer campanya del No, si és el que volen, doncs no anem bé. Cal que tothom voti, per saber realment que pensa el poble. Si només vota una opció, evidentment, no tindrà cap valor.

  ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.