diumenge, 31 d’agost de 2014

No ho aconseguiran

Han passat d'inventar-se agressions perquè semblem els dolents, a ser ells els agressors, però dient que nosaltres ens ho busquem. En qualsevol cas, justifiquen els atacs, ja siguin inventats cap a ells, o els seus propis. Què volen, que ens rebotem, oi? Que reaccionem. Que aquí hi hagi violència. Però no ho aconseguiran. Portem anys de reivindicació pacífica i ara ens volen fer caure en aquest parany tan ximple. Només es posen en evidència. Nosaltres a la nostra, que encara ens queda molta feina per fer. I a fer feina segur que no ens guanyen.

20 comentaris:

 1. No, no ho aconseguiran... Crec que estem molt mentalitzats i molt entrenats a resistir pacíficament. Queda mota feina per fer ...

  ResponElimina
 2. Tens raó. D'actituds agressives i intolerants ja en tenim prou mostres.
  Nosaltres, la gran majoria, som gent pacífica i no caurem en el parany.
  Volen escalfar-nos i nosaltres escalfem motors de pau i exemple de ciutadania per l'11. I per a cadascun dels dies de l'any que és com solem viure.
  Som gent pacífica...

  ResponElimina
 3. Estic absolutament d'acord amb tu (ostres, primer amb les vespes-abelles i ara aquí... no t'hi acostumis massa, eh?)
  Com diu la CARME, estem tan mentalitzats que els catalans indepes (en bloc) guanyarem el Nobel de la Pau... ;-)

  No ho aconseguiran! Jo mateixa, al tuiter, estic agafant una pràctica impressionant a prendre'm amb riures les provocacions més bèsties i he de dir que té la seva gràcia, em comença a agradar, aguditza l'enginy, és bo per la intel·ligència i, a més, quedes com a bona persona ;-)

  VISCA CATALUNYA INDEPENDENT!!!

  ResponElimina
 4. La meva teoria és que ho volen reduir al cas que van saber resoldre: el de l'independentisme basc. Per tant, volen que hi hagi violència per fer-se els màrtirs i aplicar solucions contundents basades en una suposada justícia.

  Quan hi havia ETA van treure una llei antiterrorista que permetia torturar independentistes o cosins de coneguts de gent que una vegada va saludar a un tio de la ETA. Res els agradaria més que poder aplicar la llei antiterrorista als independentistes catalans i poder torturar-nos amb la llei (i gran part de l'opinió pública) de la seva part.

  ResponElimina
 5. ohhhh la agressora no va ser directament la Camacho, quina decepció!

  ResponElimina
 6. perdem el temps si creuen que caurem en les seves burdes provocacions

  ResponElimina
 7. Fixa't, aquí tenim l'oportunitat de fer això tan evangèlic, posar l'altre cara...Haurem de prendre exemple de Gandhi!
  Com diu la cançó: No serem moguts...
  Bon vespre.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Dona, posats a seguir l'Evangeli, podem prendre exemple de Jesucrist també, no? :-))

   Elimina
 8. Parlo per mi perquè pels altres no puc parlar i entenc que de vegades puguin arribar a ser dèbils en temes polítics. Però amb mi no podran! ^-^

  ResponElimina
 9. Ho tinc comprovat: on hi ha cultura hi ha pau; en canvi, on hi ha incultura, analfabetisme, hi ha la irracionalitat, la força, l'agressió. No posseeixen arguments, només val la força. No, no és una provocació, és una realitat comprovada. No posaré exemples, però se'n troben molts a la història (qui sàpiga la de veritat, eh!, que ara es veu que la volen tornar a canviar per aquella que hi havia al franquisme: explicaran les coses d'una altra manera i a la força).

  ResponElimina
  Respostes
  1. No cal anar a la història... Mira Suècia, Noruega... i mira Irak... i ja està tot dit :-)

   Elimina
 10. Això és més vell que el món, però ho fan tan malament que se'ls hi veu el llautó.
  Ni cas, nosaltres a lo que ens interessa, que se'ns ha girat feina.

  ResponElimina
 11. Ha de continuar sent un moviment pacífic i popular, això és un bon argumentari contra el pes de la llei... (i de la força, no diguem).

  ResponElimina
 12. Com dirien en la llengua veïna: "Cree el ladrón, que todos son de su misma condición."

  ResponElimina
 13. I tant com no! A veure si la setmana vinent som una bona colla

  ResponElimina
 14. Ui, és que en Pujol és el pitjor que ha passat mai ha Espanya, el més gran dels defraudadors, Llucifer en persona... la resta, uns pobres homes que s'han equivocat. Són patètics.

  ResponElimina
 15. Tota aquesta colla que ens vol mal, es quedarà amb un pam de nas quan vegi la V de l'11 S

  ResponElimina
 16. Em sembla que ho tenim claríssim, nosaltres a la nostra i no respondre a provocacions absurdes, estan desesperats i no saben què fer ja. Si ens haguessin tractat bé no s’hauria arribat a aquesta situació, però segueixen atacant. Doncs ja s’ho trobaran, si ells fan les coses d’aquesta manera, nosaltres no. Moltíssimes gràcies pels comenataris, i endavant, sempre endavant!

  Carme, no em sembla difícil que alguna gent reaccioni de males maneres davant aquestes ofenses, és que les provocacions són fortes, eh! Però em sembla que majoritàriament ho tenim molt clar, el procés és pacífic, i ho demostrem constantment. Des de tots els sectors es demana calma, i aquesta és la que hem de demostrar.

  Fanal Blau, necessiten un motiu, poder ensenyar al món que som violents i que així no se’ns pot deixar fer res. Això els va valer pel País Basc, però amb nosaltres no tenen les excuses de sempre, d’aquí el discurs de la il•legalitat i de que no es pot fer, no en tenen un altre. El que em temo és que les provocacions aniran a més, i qui sap si faran algun disbarat per atribuir-nos-el, espero que no seran tan bèsties. De totes maneres, facin el que facin, continuem fent les coses de manera pacífica i cívica, per nosaltres no serà.

  Assumpta, realment és per estar content de com va tot, ho estem portant molt bé, de manera pacífica i fent tots els passos necessaris, sense respondre a provocacions. No sé si arribarem a Nobels de la Pau, però algun premi a la paciència sí que ens haurien de donar. Reaccionar com tu ho fas està bé, però no deixa de ser també una mena de provocació. Si te’n rius del que ells diuen tan seriosament queda com que els faltes el respecte tu i tot. Naturalment, molt millor això que cagar-te en ells, però crec que el millor és la indiferència, que de fet encara és una resposta més potent. Indiferència, però anotant la matrícula, i si cal denunciant els fets o els comentaris. Ja sabem que insultar els catalans és gratis i que per més que denunciem no ens faran ni cas, però és la manera de procedir. Quina paciència déu, quina paciència.

  Sergi, no cal dir que estic molt d’acord amb tu. Això és el que els agradaria. Volen un motiu, i amb un en tenen prou, i si no hi és miren d’inventar-se’l. Alguna cosa que els permeti justificar l’atac, però els catalans som diferents, i no és que ens manqui nervi de vegades, però també fem les coses d’una altra manera. Per això em temo que no es quedaran només amb provocacions i acabaran fent-ne alguna de grossa només per justificar aquesta tortura que dius. A veure-les venir, però hem de tenir molt clar que tot plegat són provocacions, i que si no reaccionem, no tindran res contra nostre, i els seus arguments es queden sense fonaments, si algun cop n’han tingut.

  Pons, directament no, però els cervells (per dir-ho d’alguna manera) rarament es taquen les mans, sempre fan servir sicaris. Pensava que això tu ho tindries molt clar.

  Bruixeta, entenc que d’alguna manera els funciona, si no no hi dedicarien cap esforç. Però a mi se’m fa estrany, no em sento inclinat a reaccionar de manera violenta, sinó a respirar fons i recordar bé els objectius.

  M.Roser, més que posar l’altra cara, que notin que quan ens piquen a una galta no retrocedim ni un mil•límetre, que ho trobin dur, i per més que piquin no ens facin mal, hem de ser immunes. Seguirem sent pacífics i per força haurem de ser constants i incansables. Ja sabíem que ens farien la guerra, no és una lluita per covards.

  maria, potser és més fàcil la nostra posició perquè no tenim cap lloc de responsabilitat, parlem des de baix, però no, amb mi tampoc no podran, que siguin ells que es posen en evidència. De moment ho estem fent molt bé.

  ResponElimina
 17. Viu, a grans trets és així, però superant això de cultura=pau, hi ha els diners també. Quan se sobrepassa tenir cultura, de vegades ens deixem portar pel que manen els diners, que són, en definitiva, qui governen el món. Es pot dir que les grans potències mundials tenen cultura (no incloc España, naturalment), però tot i això fan la guerra. Però és ben cert, l’educació és molt importat per ampliar les mires de la gent, i tu mateix indiques que ara tornen a manipular l’educació per fer les generacions futures més incultes i menys lliurepensadores. I no només això, per tenir-les enganyades directament. I és que un govern feixista com el que hi ha a España, que ha retrocedit en dos o tres anys diverses dècades en drets i llibertats dels ciutadans, ja li interessa tenir una població inculta i tranquil•leta, que es deixi manipular com vulgui. Però potser ara el poble està una mica més revolucionat i els caldrà un sobreesforç de manipulació i de cultura de la por perquè ens fem enrere. Veurem amb què ens surten.

  Glòria, de feina en tenim per donar i per vendre, que el projecte que ens plantegem no és fàcil ni si ens donessin totes les facilitats del món per tirar endavant. Com sabem, és tot el contrari, ens posaran pals a les rodes i ens atacaran per totes bandes, així que per un cantó ens hem de posar el mono de feina, i per l’altre blindar-nos contra les agressions. Mira si estem distrets.

  Gemma Sara, no hi guanyem res fent servir la força, i a més no és el nostre estil. Sempre hem demostrat ser un poble pacífic, de vegades massa i tot, que només respon a les agressions, però amb diàleg i amb arguments. Així continuarem, jo crec que són ells els que es posen en evidència.

  m., es pensen que respondrem a la seva mateixa manera, però per aquí no ens trobaran. I es pensen que provocant-nos i insultant-nos aconseguiran que els estimem molt i ens vulguem quedar...

  Mireia, fins fa pocs dies pintava magra la cosa, però ara em sembla que ja comença a fer goig. S’aconsegueixi o no l’objectiu, serà una munió de gent la que omplirà els carrers de Barcelona, i això és el que compta.

  Loreto, com s’estan passant amb el cas Pujol, però el que no entenen, o no semblen entendre, és que han equivocat el símbol al que atacar. Pel que fa al procés, fa més mal que et serrin el pi de les tres branques que destrueixin la imatge d’un dels polítics més grans que hem tingut, però que precisament es dedicava a menystenir l’independentisme i que no va advocar mai per aquesta opció, al contrari, va fer el joc a Madrid tant com va poder. Ara ja no els serveix i l’utilitzen per debilitar-nos, i el que no s’adonen és que es posen en evidència, perquè ells ho van permetre, i que ens treuen una rèmora de sobre, no en volem de gent així amb nosaltres, ja se’l poden quedar. El que fa gràcia és que gent que s’ha provat corrupte i que està imputada tracti de dimoni, com dius tu, en Pujol, com si hi hagués gran diferència entre uns i altres.

  Xavier, si no es van quedar amb un pam de nas amb la via catalana, almenys de portes enfora, tampoc no reaccionaran ara. Mentre arribi allà on ha d’arribar, és a dir, al nostre govern i a l’estranger, ja podem estar contents.

  ResponElimina
 18. I demà, ho tornarem a demostrar. Bona diada, i Victòria!

  ResponElimina

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.