dissabte, 15 de setembre de 2018

Picaresca

Estudiar està sobrevalorat. Allò que a alguns ens va costar suor, llàgrimes i una considerable quantitat de diners, altres ho tenen regalat. Regalat per universitats fraudulentes, dedicades a formar només alts mandataris avalats per les empreses de l'IBEX35. És la picaresca portada a nivells extrems. Si els seus governants menteixen, manipulen i accepten qualsevol tracte que els afavoreix, com ha d'actuar el poble? Segueix l'exemple, no hi ha remei. Si ells ho fan, per què no ho he de fer jo? No seré el ximple que ho deixi passar. I així es crea una societat malalta i degenerada que no té en compte els altres, només el benefici propi.

Però el que passi a universitats del país veí, o el que faci el representant català d'un partit feixista, mentider compulsiu, m'és una mica igual. El que em toca més és que l'oportunista alcaldessa de la capital, que aprofita qualsevol ocasió per dir 'jo més', posi en dubte el que passa a la universitat en la que vaig estudiar. Si li van oferir tracte de favor, tan justa i honesta que és, ho hauria d'haver denunciat al minut zero. No fent-ho obre la sospita que aquestes coses passen a la Universitat de Barcelona. I no és just que algú que només pensa en la seva carrera posi la sospita sobre una institució que cada any incorpora 45000 estudiants i que té una reputació envejable.

Mentir és una opció personal. Enganyar la gent que confia en tu és una opció personal. Però definitivament, no tot s'hi val. Hauríem de dir prou a paràsits. Si la política és un negoci, ja podem abandonar tota esperança.

13 comentaris:

 1. Totalment d'acor Xexu. No cal que menteixin. Si un polític és honrat, just treballador i eficient, i només té l'EGB i la gent el vota, pot governar millor que el que diu que té 10 màsters i son tots falsos.
  El que digui una alcaldessa oportunista cada cop està més devaluat.

  ResponElimina
 2. El que passa actualment és que hi ha molts burros amb carrera. Actualment la majoria de persones en fan una, tinguin interessos culturals o no. És el que toca. De la mateixa manera que es fa estudiar tothom fins als setze anys.
  Però jo penso que no és el mateix una carrera que uns estudis en un centre privat, que amb la matrícula ja pagues l'aprovat, o fins i tot l'excel·lent. En una carrera pública encara costa una mica més, de moment. Jo he fet disseny gràfic a Elisava i ho sé, perquè també he fet filologia anglesa a la UB.

  ResponElimina
 3. Estic a punt d'abandonar tota esperança, doncs, perquè crec que sí, que la majoria de polítics s'hi posen per tenir poder i diners. Podem fer les excepcions que calgui , però precisament per això aquestes excepcions ho tenen molt i molt complicat per fer bona feina. Sovintbesctroben lligats de peus i mans i han de fer papers estranys.

  Els títols estan sobrevalorats, molt i massa. Estudiar potser també... però sobretot els títols.

  Com dir prou, quan tanta gent els vota? Quina desgràcia!

  No sé com dir el que penso de l'alcaldessa, perquè em sembla una insensatesa i una irresponsabilitat dir el que ha dit. Que digui noms i cognoms si és veritat i ella es tan guai del paraguai.

  L'Ada Colau tenia el meu respecte i Era una molt bona traductora de l'italià. Ara ja li he perdut, aques respecte. Traductora En els cursos posgrau o masters de psicologia que jo vaig fer... molt bona. Llàstima perquè ha anat a pitjor. Però deu guanyar més diners, segur que sí, i tenir més seguretat.

  ResponElimina
 4. Em va tocar molt els nassos. Jo he estudiat a la UB i actualment hi treballo, i deixa pel terra tot l'esforç que es fa cada any entre els estudiants, el professorat i el PAS. -_-

  ResponElimina
 5. Si teniu algun master amagueu-lo bé, no fos cas...Es divertit veure com alguns currículums es van encongint!
  A mi em sembla que l'alcaldessa no va parlar de la Universitat, sinó d'una empresa privada...De totes maneres s'ha disculpat públicament i això ja em sembla important.
  Bon vespre, XeXu.

  ResponElimina
 6. Certament vivim en la societat de la titulitis, que malauradament no té res a veure amb les aptituds i els mèrits.

  Potser el dia que un polític honest i preparat, tot i no tenir titulacions, arribi a governar, començaran a canviar les coses.

  ResponElimina
 7. Com a llicenciat de la UB, entenc i comparteixo el que dius. I em solidaritzo també amb els estudiants honrats d'altres universitats tacades pel descrèdit.
  Certament, no hi ha dret.

  ResponElimina
 8. Com si calgués algun títol per ser polític de primera línia, el primer ministre suec es soldador i no passa res.

  Lo de la Colau sembla que ha sigut per cridar l'atenció, es veu que feia temps que no es parlava d'ella.

  ResponElimina
 9. Fa molts dies que ho dic, no m'importa les títols que puguin tenir, el que m'importa de veritat és la seva implicació en fer la seva feina. Mentrestant hem perdut i estem perdent dies i dies de feina on realment es podrien arreglar coses, que per desgràcia són moltes

  ResponElimina
 10. No se si tot aquest tema de les falsedats em fa més ràbia que pena o més pena que vergonya o de tot n'hi ha una bona dossis perquè JA ESTÀ BÈ!!! Quina banda de pocasoltes que ens maneguen! Tot té credibilitat zero per a mi! Ja no se ni en què ni en qui puc confiar, perque malauradament això es contagia com la plaga més contundent. I al final no n'hi ha un pam de net enlloc. Ja sé que potser semblarà una visió molt catastrofista del tema però és que no puc o no vull parlar més del que toca, però tot comença a dalt, barrejat amb el poder i demés, però les bases també són igual de corruptes i així no anem enlloc. I els pocs honrats ens cansem de lluitar sempre a contracorrent, per molta gratificació personal que ens suposi ser així. I de la Colau, més val no dir res més, s'ha colmat de glòria la senyora!

  ResponElimina
 11. Sí, com diu la Ma Roser, crec que la proposta venia d'algú o d'alguna empresa privada, però esclar, l'ombra del dubte ha arribat a la universitat. Hagués estat bé destapar-ho. Em sembla bé que es valorin els estudis, en general, tant si acaben en títol com si no, però tot això dels màsters és patètic!

  ResponElimina
 12. Com és normal, tots estem molt emprenyats amb aquest assumpte, si ja tenim la sensació que ens enganyen, ara a més ho sabem del cert, i en un tema com els estudis, que no ens importaria massa si no és que se n'amaguessin. És humiliant que els regalin les carreres i els màsters per tenir un futur assegurat, a la majoria de nosaltres ens costa molt aconseguir-los. A veure si d'ara endavant s'hi miren una mica més. Moltes gràcies per comentar.

  Xavier, els títols que tingui una persona no fan a aquesta persona. Avui en dia no és difícil treure's una carrera, i probablement un màster tampoc, si comptes amb els recursos econòmics que calen. Però en el cas d'alguns d'aquests polítics que s'han demostrat ser fraudulents, per més títols que tinguin no deixarien de ser com són, i com són no ens agrada gens. L'única cosa que puc dir és que si realment haguessin hagut de fer el gran esforç que suposa aconseguir uns títols així per a qualsevol altra persona probablement no serien com són.

  Helena, el que contestes no és ben bé el que deia jo en el post. Que hi hagi molta gent amb carrera actualment, perquè a la nostra generació se'ns va dir que calia ser universitari, no té res a veure amb que aquesta gent que pretén manera-nos no hagi cursat els títols que diuen els seus currículums, i el que és més preocupant és que algunes universitats els atorguin el títol sense haver-lo fet. Potser sí que a les universitats privades és una altra història i si tens molts diners pots comprar els aprovats, però hi has de ser, hi has d'anar, i seran molt generosos, però no et regalaran el títol amb un llacet sense haver trepitjat la facultat. I encara més greu, fer extensiva aquesta sospita a les universitats públiques posa el focus sobre tot el sistema universitari. Això ens ho podem permetre? Potser hi ha molts burros amb carrera, però aquells que ens l'hem tret legalment i amb esforç no podem veure desprestigiat el nostre títol perquè a alguna gent els el regalen.

  Carme, tampoc no caiem en pensar que són la majoria, han sortit uns quants casos de cop i els perfils estan molt clar. Segur que en sortiran més. Però també coneixem casos d'autèntics professionals de la seva feina que després han esdevingut bons polítics. Això sí, no és gens sorprenent que la confiança en la classe política caigui en picat, si és que no ens ho posen gens fàcil per confiar en ells. I per què els voten? Ves, perquè compren una altra mena de discurs. És igual que els menteixin, són els seus mentiders, i a més els asseguren que faran allò que els han convençut que serà necessari. Personalment no podria confiar en algú que m'ha mentit en això, però hi ha molta gent a qui no importa gens.
  Sobre l'alcaldessa de Barcelona, em sembla que cada cop es posa més en evidència i demostra que el càrrec li ve molt gran. Les campanyes per netejar-li la cara cada cop serveixen més, se li nota que sempre diu el que vol sentir la gent en cada moment, i mentrestant la ciutat no va enlloc. Tot i així, quan estàs en el poder controles la propaganda mediàtica, així que a les properes eleccions no li anirà tan malament com pensem, o com es mereixeria. Ja m'explicaràs com és que era traductora d'italià si se suposa que va estudiar filosofia segons l'última entrevista, i és advocada segons una entrevista de fa temps. Per ser traductor/a no necessites titulació? Ah, per cert, que m'ho deixava. Sí, els títols estan molt sobrevalorats, no per ella, sinó en general.

  Eli, la UB no mereix que plani sobre ella aquesta ombra de dubte. És una institució i una estructura d'estat del país, Colau no ho és, l'únic que demostra ser una vegada i una altra, és una rèmora. Així de clar.

  ResponElimina
 13. M.Roser, més que divertit, a mi em sembla patètic. Pensa que si no s'hagués demostrat que un mentia, aquests currículums minvants seguirien com estaven, és a dir, enganyant a tothom. Però és clar, si es posen a investigar, millor que no ens atrapin. Però la gent està al cas, i no podem deixar-ho passar. Si algú s'està rebaixant el curri vol dir que havia mentit. Treure's títols, no és un exercici sobtat de sinceritat, és una manera d'intentar salvar-se el cul. I pel que fa a l'alcaldessa, les empreses privades poden dir missa i voler fer el que sigui, però els estudis es cursen en universitats, i parlava d'un títol en filosofia, més universitari que això no hi ha res. Per tant, si la universitat acceptés aquests tractes de favor a canvi de capital privat, seria molt greu. Només ho ha fet perquè ella sempre ha de ser més que els altres, però aquest és el dubte que ha posat Colau sobre la taula, així que no et dic per on es pot posar l'alcaldessa les seves disculpes perquè segurament no t'agradaria llegir-ho.

  Risto, ben cert. He conegut cada doctor més limitat... i doctors de veritat, eh, tesis fetes, llegides i aprovades per un tribunal, vist amb els meus propis ulls, tot i saber que aquella persona no s'ho mereixia, pel que significa ser doctor. O el que hauria de significar. Em comenten que Montilla no tenia titulació i va arribar a president de la Generalitat. Ara bé, si era honest i preparat ja no t'ho sabria dir...

  Sergi, estem igual, jo també sóc llicenciat de la UB i no m'agrada que ningú posi en dubte l'honestedat de la meva universitat. Si l'alcaldessa és capaç de perjudicar una de les institucions del país només per guanyar-se simpaties i esgarrapar un grapat, què no serà capaç de fer en benefici propi?

  Pons, però almenys deu tenir el títol de soldador, no? Si això de la Colau ha estat per cridar l'atenció, que sol ser el que fa sempre, no hauria d'haver posat dubtes sobre l'honestedat de la UB, que com a institució del país és molt més important que ella.

  Sr. Gasull, i en definitiva, tot això dels estudis dels polítics només fa que tapar altres temes que són més importants i interessants, però que quedaran amagats per la tempesta mediàtica i les brometes. Si és que ens prenen el número com volen.

  Laura T, no pot ser mai una corrent generalitzada perquè la majoria de gent cursa els seus estudis de manera honesta. Només uns quants triats tenen aquestes avantatges, perquè ja saben el camí que agafaran, necessiten bastir currículums imponents perquè aspiren a càrrecs imponents, però ara se'ls ha acabat la sort. Pensa només en els polítics que han passat pels llocs de responsabilitat i que ningú no els ha mirat el currículum. Ara potser filaran més prim. I el cas és que ningú necessitaria mentir si és un bon gestor, i segurament a ningú li importarien els estudis dels dirigents. Han aconseguit que així sigui.

  Gemma Sara, les empreses privades poden fer el que vulguin, però no pot planar la idea que una empresa privada pot comprar el títol en una universitat pública, per més Colau que siguis. Si aquesta possibilitat existeix, quina credibilitat té l'altra gent que s'ha llicenciat allà? Ja sé que t'agrada Colau, però aquí va patinar. Valorar els estudies està bé, però és millor no tenir-ne que mentir i augmentar-se el currículum d'aquesta manera.

  ResponElimina

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.