diumenge, 23 de setembre de 2018

Dinàmica negativa

Quan s'entra en una dinàmica negativa s'encadenen fracassos i sembla que la caiguda no s'aturarà mai. No sabem on és el fons, per tant es pot seguir caient pràcticament de manera indefinida. Es prenen decisions amb la millor de les intencions, però pot ser que no funcionin. Es valora si una decisió farà més mal o si serà la que actuï de punt d'inflexió si surt bé. Però quan aquests intents de cops d'efecte fallen un darrere l'altre, hi ha mala peça al teler, la dinàmica se t'emporta i s'apodera dels ànims de tothom. Es perd la confiança, es busquen culpables i s'agafa por. Sortir d'aquí no és fàcil. Potser cal alguna cosa inesperada, diferent. O potser cal trencar-ho tot d'arrel i recomençar. Negar la crisi no té sentit. Cal mirar el problema a la cara i afrontar-lo. Perquè arriba un moment que s'acaben els camins fàcils, però el que és segur és que d'una dinàmica negativa també se'n surt.

9 comentaris:

 1. Segur que sí, d'una dinàmica negativa també se'n surt. Som-hi!

  ResponSuprimeix
 2. "Una concessió porta a una altra concessió", he llegit alguna vegada, però també "la impotència pot ser passatgera". A mi m'ajuden molt aquestes dues frases, per entendre què em passa.

  ResponSuprimeix
 3. Per alguna cosa van portar uns 6000 piolins a Catalunya. O més.
  Per alguna cosa van aplicar un 155 saltant-se totes les lleis.
  Per alguna cosa van ahostiar vells, joves i grans.
  Per alguna cosa van tancar sense judici polítics per les seves idees.
  Per alguna cosa van haver de marxar a l'exili, conselleres, consellers, un president, un cantant...
  La por ha fet niu, però la por a vegades obre ressorts de defensa automàtics.

  ResponSuprimeix
 4. No sé si és el teu cas, però suposo que és veritat que costa de sortir d'una situació on hem anat a parar de vegades sense ni saber com...
  I això em fa pensar que avui he hagut d'anar a urgències, perquè el cos em deia que ja no podia més i al final m'han dit que tenia un garbuix de nervis que ni jo sabia d'on venien...Suposo que això és una dinàmica negativa del subconscient, perquè jo sóc més aviat positiva!
  I diuen que després de la tempestat ve la calma, però després de la calma pot tornar a venir una altra tempestat!!!
  Bon vespre, XeXu.

  ResponSuprimeix
 5. Sumant negatius el resultat és positiu. No pot ser d'altre manera

  ResponSuprimeix
 6. Tot depèn de l'objectiu final. Alguns casos potser són millors oblidar-los, però si no és així, s'ha de persistir i fallar i persistir i fallar i entrar en un bucle aparentment sense fi fins que la mateixa vida posa les coses al seu lloc.

  (Sóc coach professional dimarts i dijous al vespre)

  ResponSuprimeix
 7. Molt em temo que parles de l'estat de la nació actual, però jo ho porto al nivell personal, perquè sí, sembla que tot surti malament, però no sé sap com, un dia, la dinàmica l'aconsegueixes canviar.
  Aviam si tb ho podem fer a tots els nivells.

  ResponSuprimeix
 8. Si la llei del pèndol és veritat, com em van ensenyar a l'insti, ara començaria a tocar una dinàmica positiva... Hope so.

  ResponSuprimeix
 9. Moltíssimes gràcies a tothom per comentar. Em temo que el post no anava del que alguns us heu pensat, però tots coneixeu el que és una dinàmica negativa, i el post podria servir per qualsevol situació en la que aquesta es produeixi. La millor part, com també hem dit per aquí, és que de les dinàmiques negatives també se'n surt, així que no durarà per sempre. Gràcies novament!

  ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.