dissabte, 1 de juliol de 2017

La saviesa del gat

Normalment només faig un post dels meus arbrets a l'any, però no sé si recordareu que l'alvocat que tenia creixent, l'únic que havia aconseguit germinar en tota la vida, va patir un petit accident provocat per un gat. Bé, presumptament. Aquest és l'aspecte que tenia abans i després que me'l trobés a terra, amb el test trencat i tota la terra escampada, un cop replantat sense perdre l'esperança.


La veritat és que no tenia massa bona pinta abans, però després semblava irrecuperable. Però després de tenir-ne molta cura i no deixar que el gat s'hi acosti, una mica més d'un mes després té aquest aspecte:

Del tronc principal, que ha quedat pelat, han sortit dues branques de les que brollen unes fulles grosses i allargades, com se suposa que han de ser les de l'alvocat, i com no eren a principi d'aquesta primavera. Així que a veure si al final hauré d'agrair al gat que m'avisés que alguna cosa no anava bé, que calia replantar, i per això va tirar el test a terra, l'única manera que tenia per assegurar que el replantaria. Molt espavilat aquest gat...

Nota: El Ginkgo #2 va fer un intent de fer fulletes, però no es van acabar de desenvolupar. Tot just per avisar que segueix viu!

12 comentaris:

  1. Et demano disculpes públicament per, en el meu comentari al post del "petit accident", haver dubtat de la teva capacitat de predir el futur quan al primer post de la sèrie parlaves de l'alvocat dient: "En els propers mesos creixerà més i farà unes fulles ben grosses". Ara s'ha vist que tenies tota la raó. ;-)

    ResponSuprimeix
  2. El gat i en XeXu un bon equip per la cria d'alvocats. Enhorabona! Això té bona pinta.

    ResponSuprimeix
  3. No hi ha mal que per bé no vingui. Totes les forces s'han conjuminat perquè l'alvocat sobrevisqués.

    ResponSuprimeix
  4. ves a saber el teu gat té futur com jardiner !!! fa goig l'alvocat!!!

    ResponSuprimeix
  5. Caram quin gat més llest! L'alvocat està preciós després de l'accident, segur que necessitava que el trasplantessis.
    En Blog no sap cap remei pel ginkgo 2, a veure si l'espavila?

    ResponSuprimeix
  6. Doncs si que s'ha recuperat bé aquest alvocat, sembla que lluita per a sobreviure i ho està aconseguint...El gat de la malifeta, no va ser pas el Blog, oi? que jo el tinc per molt assenyat!
    Bon vespre, XeXu.

    ResponSuprimeix
  7. El gat, savi i tu tens un gran amor per les plantes. No sé perquè ho dic perquè aquí tothom ho sap. Em sembla que jo no hauria tingut tanta fe, però la qüestió és que la teva dedicació t'ha estat premiada. Però... segur que és la mateixa planta?

    ResponSuprimeix
  8. Quan facis guacamole ja veuràs com el gat no te'n ve a pidolar.

    ResponSuprimeix
  9. Els posts dels Ginkos són els que tenen més èxit del teu blog, ja et vaig dir en el seu moment que a mi m’importen entre poc i gens, però la resta dels teus comentaristes està encantat amb ells, qui sap si ha passat el boom dels blogs de cuina i ara toca el boom dels blogs de jardineria. Si combines plantes i un gat que com tothom sap són els reis d’internet el èxit està més que assegurat, per tan trobo que l’error ha sigut no posar una foto del Blog, ja t’ho dic sempre, en aquest blog li falten fotos del teu gat.

    ResponSuprimeix
  10. Hahahaha no ho dubtis!!
    El gat ja sabia que la planta s'havia de trasplantar (ostres, què cacofònic queda... però, au, ho deixo) i t'anava pegant indirectes però com tu no l'entenies, va acabar tirant pel dret.

    Segur que ara el veus content i satisfet d'haver salvat la vida al pobre alvocat :-DD

    ResponSuprimeix
  11. Bé, tenia ganes de compartir amb vosaltres que l'alvocat ha sobreviscut i la veritat és que està molt millor del que estava abans de l''incident'. Ha reviscolat, quan les arrels han pres força en el nou test, han crescut les branques i les fulles a molta velocitat, i té l'aspecte que veieu. Bé, ara una mica més frondós i tot. Responent a algun dubte que surt, doncs sí, és la mateixa planta, us ho asseguro. Per això us l'ensenyo, si en tingués una de nova ja m'esperaria a l'any vinent quan toqui actualitzar el post dels ginkgos. No us enganyo, però si us ho explico tot! I respecte el gat, encara no sé del cert si va ser ell qui el va tirar a terra. Podria haver caigut per una ventada, o fins i tot la pressió de les arrels haver esberlat el test, que ja estava esquerdat, però em sorprendria, no semblaven unes arrels tan potents. En tot cas, la versió oficial és la que dicta la navalla d'Ockham, que l'explicació més senzilla sol ser la certa, i em crec que el gat tirés el test. Que ho fes perquè sabia que era convenient trasplantar ja és una mica agafat pels pèls... però qui sap? Moltes gràcies pels comentaris! Com diu el Pons, em teniu molt mimat, inexplicablement em seguiu comentant aquests posts. Va, prometo posar algun dia una foto del gat amb l'alvocat, a veure si així augmenten encara més els comentaris, com comenta ell!

    ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.