divendres, 28 d’abril de 2017

Màfia

Aquests dies assistim a un serial d'imputacions i condemnes diverses del partit que governa l'Estat, i també de periodistes, que això és més nou. Quan aquestes coses passen, sempre acaba esquitxant a Catalunya, però aquest és un altre tema. Qui la fa la paga, o l'ha de pagar, independentment del seu origen. Però tampoc és casualitat que Messi estigui contínuament amenaçat de frau i a Cristiano Ronaldo, que va defraudar 30 cops més (no és una manera de parlar, és una dada) i que té una denúncia per violació, se'l protegeixi en tota la premsa (espanyola). I això passa amb futbolistes! Què no passarà amb polítics. 

Tornant al PP, no vull tapar-me la boca a l'hora de dir que són pura màfia, una organització criminal amb vestit i corbata. Uns delinqüents, amb totes les lletres. Crim organitzat, i molt ben organitzat. I malgrat això, si a dia d'avui hi haguessin eleccions, encara guanyarien. Demostrada la seva culpabilitat, la gent encara els votaria. Per què? Com és possible. En altres països, qui fa una malifeta dimiteix (dimiteix de veritat, no com la Espe), per molt menys del que ha fet qualsevol alt càrrec del PP. També del PSOE, i alguns de Cs que abans militaven en els altres partits grans. I tot i així, tenen el suport. La por al canvi? Allò de que més val un mal que ja coneixes? He vist casos paranormals molt més fàcils d'explicar.

És el que té la màfia, oi? És una organització criminal, però la gent del poble on operen els té cert respecte, saben que són algú a qui recórrer, sempre que no et surtis de la línia i paguis, els tindràs al teu costat. Et protegiran. Et defensaran. Molta gent deu pensar això sobre el PP. Són uns criminals, però no hi ha altre remei que tragar amb ells i superar com es pugui les seves estocades, en forma de retallar serveis i drets. També tenen els òrgans de defensa comprats, i la justícia. No se'ls pot eliminar, així que juguem al seu joc i les coses tampoc no ens van tan malament. Val a dir que les alternatives no són gaire engrescadores. La nostra solució? Marxar ben lluny, i ben ràpid. De màfia en continuarem tenint. Però probablement no al Parlament.

14 comentaris:

 1. Em sembla que ja és massa tard, no podem anar enlloc, perquè la corrupció és una pandèmia que ha infectat tot el món. Només en coneixem una part,però hi ha més gent infectada de la que ens podrem imaginar mai. No entenc perquè no hi ha cap llibre de distòpies que n'hagi parlat.

  ResponElimina
 2. Vull ser una mica més optimista que la JOMATEIXA i pensar que encara som a temps de fer foc nou però efectivament l'efecte que fa és que està tot podrit i ben podrit. Certament en els que manen allà, però també en els que han manat aquí per desgràcia nostra.

  Per cert, aquest any es compleix el 45è aniversari del rodatge de "El Padrí" i vaig pensar que era una bona ocasió per tornar a veure les pel·lícules però que abans llegiria la novel·la de Mario Puzo (encara no ho havia fet mai). Ho estic fent just aquests dies i t'he de dir que la definició de Màfia que dones al post no pot ser més exacta.

  ResponElimina
 3. El més patètic va ser veure el PsoE afavorint l'investidura d'en Rajoi.
  De ciutadans ja ho esperàvem, ja que com diu molt encertadament en Rufián és la marca blanca (o marró, diria jo) del PP.

  ResponElimina
 4. Això ho va descriure molt bé el Gran Wyoming una vegada: explicava que encara que els demostris que els estan robant i estafant, hi ha gent que respon que sí, que d'acord, però que aquells són els seus. Així de senzill: que són els seus.

  Una cosa semblant em vaig trobar jo amb un antic amic quan parlàvem que, de corrupció, tampoc ens en falta a Catalunya. Em va respondre que sí, que d'acord, però que són els nostres lladres...

  En fi, ni els millors doctors en psicologia podran explicar què hi ha darrera d'aquesta manera de ser (i fer).

  ResponElimina
 5. Si els votants no els importa que el partit a qui voten siguin uns mafiosos vol dir que per ells robar no es una cosa dolenta, es més, son un model a seguir, l’ideal es intentar arribar a un lloc amb el poder necessari que et permeti robar una mica com fan els del seu partit, per tan seria hipòcrita per part seva no votar-los per una cosa que ells mateixos farien si poguessin.

  ResponElimina
 6. amb això queda demostrada la cultura d'un país on la gent s'informa a les televisions i diaris que estan manipulats. Marxem ben lluny almenys en tindrem menys per controlar

  ResponElimina
 7. Tens molta raó, no n'hi ha un pam de net...I ara que els Podemos proposen la moció de censura per el Rajoy, se'ls tiren a sobre,tan socialistes, com Ciutadans que segons ells , no n'hi perdonarien ni una...Ara a Catalunya no ens perdonen res de res.
  L'atre dia algú comentava que cap poble es mereix un gobern com aquest...Però si la votat la gent, tot plegat fa pena!!!
  Bon vespre, XeXu.

  ResponElimina
 8. El PP sempre a jugat amb avantatge en les eleccions, més finançament il·legal que ningú, més imputats per corrupció que la resta...

  ResponElimina
 9. Recordo el final de la dictadura, quan va començar la democràcia amb quina il·lusió encaràvem el futur, pensàvem que tot seria diferent, més net. Gran error! Està vist que la corrupció és un mal endèmic. Però el pitjor és que ja ni ens escandalitzem, fins hi tot en fem acudits. I tots els polítics enganxats a la poltrona, ningú dimiteix.
  Trist i indignant!

  ResponElimina
 10. Sembla que sí que opera aquest mecanisme mental que diu el Maurici: són uns lladres però són els nostres lladres o el mecanisme que diu q com qur tots són lladres, almenys que robin els meus, en tot cas mecanismes que no ajuden a la regeneració de la política...

  ResponElimina
 11. Crec que cal analitzar alguns fets fugint del paternalisme i la superioritat moral. Si el PP guanya a Espanya és perquè la majoria d'espanyols no veuen una alternativa millor. És menys mafiós el PSOE dels GAL i els EREs? És de fiar el ciudadano Rivera? Certament, queda Podemos, que de moment sembla menys corrupte. Però entenc que molts espanyols no confien en la seva capacitat per dirigir un país.

  Per exemple, a Catalunya, el Tripartit potser no va ser molt corrupte comparat amb CiU (o potser sí que ho va ser però de moment no interessa airejar els seus afers) però va deixar la Gene arruïnada.

  Si mirem el cas Palau, hi ha un foradet mafiós de 30 milions. Per contra, el Tripartit va parir aquest nyap de 150 milions:

  http://www.elcritic.cat/actualitat/el-nyap-dels-peatges-a-ombra-156-milions-deuros-anuals-pagats-amb-diners-publics-14865

  Com a votant, què es preferible, un lladre que et robi 30 milions o un incompetent que te'n faci desaparèixer 150?

  Per tant, jo no diria tant que la cosa va per "són els nostres lladres". Més aviat és que les alternatives no semblen més honrades i/o més bones gestores.

  PD: El nyap del Tripartit es va fer, entre altres coses, perquè Fomento no va voler invertir en autovies a Catalunya de la manera com inverteix en altres CCAA. I dels partits del Tripartit, només ERC proposa una mesura raonable contra aquest greuge.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Tampoc convé caure en el pragmatisme cínic, perquè, al capdavall, per aquestes carreteres hi circulem tots, mentre que dels 30 milions (oficialment, perquè potser no se n'ha airejat res més) el poble no en veu ni un...

   Elimina
 12. hem de marxar i marxarem .....no sé si dir-lis com tu màfia o quelcom pitjor : escòria i antidemocràcia

  ResponElimina
 13. Us agraeixo molt els comentaris que heu deixat en aquesta entrada, i em disculpareu que aquest cop no respongui els comentaris individualment, torno de pont i no tinc ara forces per posar-me a contestar, però els he llegit amb interès. Potser com diu el Sergi l'escrit és més producte de la impotència i la incomprensió, i cal analitzar molts altres elements per entendre el fet que un partit clarament corrupte sigui votat una vegada i una altra. Estic segur que hi ha una part de 'votar els lladres propis', com també una altra de no tenir una alternativa plausible i creïble. Perquè uns són coneguts també i se sap que no arreglen res, i no estan pas nets, i els altres són massa nous com per confiar-hi, tant la marca blanca com els podemites. Davant del panorama, el vot es reparteix, però el vot fidel es manté. És el que tenim, és el que hi ha.

  Tenim l'alternativa de desvincular-nos de tot això, i intentar que en el nou estat que creem el govern estigui més controlat i hi hagi compromís de fer dimitir davant de qualsevol prevaricació. Es pot fer, això, i tot i així seguiran havent-hi casos. Però que es pot fer millor que com ho fa l'Estat espanyol, això és segur. Perquè la corrupció i el terrorisme d'estat estan massa instaurats, i per fer net hi ha d'haver un daltabaix dels grossos.

  Preferir corruptes abans que mala gestió? Però quina bona gestió fan els corruptes? En definitiva, el ciutadà no percebrà aquestes millores que espera. Percebrà que les notícies són favorables, que la premsa parla de recuperació i creixement, però no ho veurà a les seves butxaques. Ni les promeses es compliran. Ni les llibertats es reestabliran. Almenys amb altres governs s'ha progressat socialment, a poc que sigui. Però no es pot progressar de veritat en terreny social mentre hi hagi uns lligams tan forts amb els grans capitals, l'exèrcit, els lobbies... Un govern d'esquerres ha de posar barreres a aquests poders fàctics, no seguir complaent-los, al mateix temps que mires de cuidar la teva gent. Fer-ho així fa fallida, és clar. Moltes gràcies novament a tots els que heu comentat aquest post.

  ResponElimina

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.