divendres, 12 d’octubre de 2012

12-O

Què és espanyolitzar?

Espanyolitzar és matar 20 milions de natius americans i celebrar-ho cada 12 d'octubre.

Algun altre suggeriment?

27 comentaris:

 1. Corre una imatge per internet, sí serveix...
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4578914958127&set=a.1500543000752.2069231.1449499350&type=1&theater

  Deixant de banda conyes, és surrealista tot plegat.

  ResponElimina
 2. A mi aquest infinitiu em provoca nàusees. És que no el puc ni escriure ni pronunciar. Se'm regira tot. És físic, eh? Hem arribat a un punt que ja no hi ha metàfores.

  Vaig a buscar un got d'aigua i seguiré treballant. Bon divendres, Xexu!

  ResponElimina
 3. Res que hi pogués afegir quedaria millor.
  Molt bona la imatge Mireia.
  Crec que el que està passant ajuda als joves i als infants catalans a sentir-se més catalans que mai.

  ResponElimina
 4. Podria dir que res més a afegir, però mira una coseta... si ara no ho fan és perquè els temps actuals no els deixen fer-ho, perquè hi tornarien... allà, aquí i on faci falta.

  ResponElimina
 5. És al·lucinant la quantitat d'esperits que creiem (si més no, jo) morts i enterrats que estan ressuscitant d'un mes ençà. Això sembla una pel·licula de zombies! T'imagines quina cara posarien si algú suggerís que el més assenyat seria catalanitzar la resta d'Espanya?

  ResponElimina
 6. No sé, una altra manera seria posar una assignatura que es digués "teoría y práctca del toreo" que ensenyés a torejar les cultures i llengües allende l'espanyola (va, i una mica l'americana de Goldman Sachs).

  Potser es pot suggerir al sr Wert que abans d'espanyolitzar els nens catalans, es culturitzi els ministres espanyols, com diu el Joan Amèric al seu facebook.

  ResponElimina
 7. Espanyolitzar i qualsevol altre adjectiu del mateix tipus és intentar modificar, mitjançant la instrucció, el sentir natural de la persona... o sigui, no respectar el que ella és, o sigui voler-la canviar, o sigui fer un rentat de cervell, o sigui...

  Espanyolitzar és posar sevillanes a la Plaça Catalunya en la concentració aquesta que han fet aquest migdia...

  ResponElimina
 8. Espanyolitzar és imposar. I no em sembla gaire democràtic.

  ResponElimina
 9. Avui; el meu institut ha obert portes per dir-li al senyor Wert que nosaltres "catalanitzem" el dia de la Hispanidad. La ignorància és atrevida i si aquest senyor no és ignorant aleshores és una mala persona

  ResponElimina
 10. Jo com a protesta treballo, i amb permís de l'empresa. Un pas endavant, per deixar-los enrrere

  ResponElimina
 11. Suposo que ja has vist una vinyeta que corre dels anys trenta, amb el mateix terme...

  Hi ha que el que no vol és avançar, evolucionar, canviar.... i això és ben trist.

  ResponElimina
 12. Molt bon post! És que més evident no es pot dir. Felicitats! Molt bon post!

  ResponElimina
 13. ja sabeu gairebé tots que jo visc dividida... per una part el significat d'aquest dia de la hispanidad no m'agrada pas gens, però per l'altra part estic de festa major amb concert dels Roots The Cool inclòs... hehe!

  ResponElimina
 14. Doncs si, "espanyolizar" vol dir exactament el que tu dius, XeXu.
  O sigui que jo, passo!

  ResponElimina
 15. Ei que avui m'han dit que a les escoles de Catalunya s'adoctrinen als nens al més pur estil talibà i m'han contrastat la notícia amb un vídeo de... a que no saps d'on?! d'Intereconomía, sí senyor!! Encara ric.

  Españolizar és el que s'ha fet a València i Balears, per exemple. I no haver-ho aconseguit aquí ni amb dues dictadures els remou tot el que es pot remoure. Diria que en Franco pateix d'urticària eterna.

  ResponElimina
 16. Quanta manca de cultura hi ha entre els polítics, entre tota la gent que no ha passat del Cromanyó...qui són els civilitzats?

  Bona nit!

  ResponElimina
 17. Això que també corre per internet, és molt grafic.
  http://img01.lavanguardia.com/2012/10/11/Ninots_54352879484_51351706917_600_226.jpg

  ResponElimina
 18. espanyolitzar és adoctrinar i fornir d'ignorància milions de criatures indefenses que van, vaig, patir a les escoles durant el llarg franquisme...
  espanyolitzar es fer veure que val més malgastar diners públics per fer autopistes que no van enlloc a costa de l'esquena i la suor dels altres....i paro perquè no pararia....ah la descoberta d'Amèrica es va convertir en una massacre i un atemptat reiterat contra la vida, les seves cultures i riqueses..

  ResponElimina
 19. Gràcies a tots pels comentaris. Esperava que diguéssiu altres sentències al voltant del fet d’espanyolitzar, però és normal que ens haguem quedat debatent sobre les paraules del ministre Wert i tota la cortina de fum que fan servir els del govern espanyol per amagar i no parlar d’altres misèries. Però no veuen que nosaltres no fem servir cortina de fum, sinó que això que diem ho pensem molt seriosament. Quan s’adonin que anem de veritat, potser ja serà massa tard per parar-ho.

  Mireia, tela la imatge. Tan maques que estan les nenes vestides de pubilletes. No, no som una mateixa cosa.

  Pati, em sap greu haver-te regirat l’estómac, espero que poguessis seguir treballant amb tranquil•litat i sense problemes. Hi ha alguns que no han canviat les idees des de fa dècades i dècades.

  Jomateixa, com deia fa uns dies, tots aquests polítics i intel•lectualoides espanyolistes generen catalanisme militant i ara independentisme. Cada dia hi ha més gent convençuda, però des d’Espanya no s’adonen que són ells mateixos amb les seves bajanades i amenaces els qui ho potencien.

  Carme, alguns mètodes han canviat, però no tant, i depenent de com, les maneres actuals són tan o més violentes com les de segles enrere. Potser abans no estava tan mal vist fer un genocidi, però de totes maneres, sembla que un genocidi cultural es pugui fer sense cap mena de problema. O això es pensen.

  MontseLladó, la política espanyola és especialista en morts vivents, i la catalana, de vegades, tampoc es queda curta. Això ja ho he sentit a algú, dient que si a Toledo no els ensenyen res d’història de Catalunya, perquè nosaltres hem de saber la seva, encara que siguem tots espanyols. Al cap i a la fi, suposo que tot són maniobres de distracció, perquè no pensem en altres coses.

  Agnès, he de dir que no és meu, ho vaig llegir, però he volgut deixar-ho aquí plasmat.

  Gemma Sara, venen ganes de dir-los això justament, abans d’escolaritzar els alumnes catalans en espanyol per portar-los al seu terreny, podrien escolaritzar-se ells una mica, que de vegades semblen analfabets totals. Sigui o no sigui per desviar l’atenció, n’hi ha que estan tan més guapos calladets...

  Assumpta, però catalanitzar no estaria bé? Suposo que a tothom no li agrada que li imposin el que no li és propi. Aquí, a Catalunya, catalanitzar està bé perquè és no perdre els orígens, mantenir la cultura. Però espanyolitzar és imposar una cultura que no ens és pròpia, almenys per la majoria. És clar que molta gent té arrels i participa de la cultura espanyola, però quan aquesta pretén passar per sobre de la catalana i eliminar-la, això ja és una altra cosa. Perquè és clar, no pretenen equiparar les coses, sinó girar les tornes. Eliminar la cultura catalana i instaurar la seva.

  Yáiza, suposo que els espanyols diran si vam preguntar a tothom si volien catalanitzar l’ensenyament. És clar, segur que a algú no li va semblar bé, però a la immensa majoria sí. Ara és just a l’inrevés, i la majoria hauria de seguir imposant-se.

  Carina, m’agrada molt aquesta frase de ‘la ignorància és atrevida’, però encara més el que dius tu. Un ministre no hauria de ser ignorant, així que dono suport a la teva idea de que és mala persona. Ens ho està demostrant. Ben fet per obrir, jo no he treballat, però he pensat que hi hauria pogut anar. Hagués estat sol com un mussol, però bé.

  Sr. Gasull, com li deia a la Carina, jo no he treballat, però aquest matí he pensat que hi hauria d’haver anat. No crec que a l’empresa m’haguessin posat massa impediments, si deixava clar que era canviar el dia per un altre, que no era pas treballar hores extres.

  ResponElimina
 20. rits, no he vist la vinyeta que dius, però el que he escrit no m’ho he inventat jo, és clar. Mentre ens segueixin veient com una colònia de la que treure recursos i maltractar-la tan com puguin, ens seguiran tenint en contra segur. Bé, en contra no, senzillament no voldrem tenir res a veure amb ells. Les colònies, al final, es van independitzar.

  Maria, ja veig que t’agraden curtets. Bé, jo no el trobo massa bon post, però diu el que vull dir.

  Alba, les festes majors no tenen res a veure amb la diada espanyola. A Barcelona també n’hi ha aquests dies, i naturalment es mereixen les seves festes, oi? Però és clar, tu estaves gaudint de concerts, no pas a Plaça Catalunya de Barcelona reivindicant ves a saber què. Cap comparació.

  Glòria, nosaltres celebrem una derrota, ells un genocidi. No sé, alguna cosa diferent devem tenir, no?

  Elur, la feina que fan aquestes televisions és impagable. Venen una realitat totalment inventada, tenen un equip de guionistes d’Òscar, i la venen com la veritat, com si aquí tothom fes olor a sofre. Són generadors d’odi cap a Catalunya, però per nosaltres són una altra font d’independentistes. Que continuïn, al final no quedarà ningú amb ganes de quedar-se a Espanya. Si només ens volen pels diners, i no veig altre motiu pel qual ens volen mantenir amb ells, equivoquen la tàctica des de sempre. Dóna'ns peixet i la majoria de gent ni pensaria en tenir un estat propi. Fomenta l’odi, i les butllofes rebenten i volem fotre el camp tan aviat com sigui possible. Que segueixin, que segueixin amb aquesta tàctica tan equivocada, ens va de perles.

  Sa lluna, no hi ha manera que ens respectin, vinga a atacar i a voler-nos fer que siguem com ells. Doncs no, nosaltres aquest dia no teníem res a celebrar, què s’han pensat?

  Laura T, i tan gràfic! El que potser no s’adonen és que no és tan fàcil com això i que els alumnes també hi tenen alguna cosa a dir.

  Elfreelang, has estat l’únic que ha fet el que demanava, que diguéssiu què era per vosaltres espanyolitzar. Ho has dit molt clar, suposo que es podria fer de moltes maneres, però la que sempre han fet servir és la de la imposició, és a dir, entaforar la seva cultura i la seva llengua i mirar d’eradicar la que hi hagi en aquell lloc. Com comentava més amunt, si això es fes de manera suau, molta gent ho acceptaria, però resulta que les cultures i les llengües estan molt arrelades i la gent les sent molt endins. Si intenten arrencar-te-les sense arguments, sense explicacions, el més normal és que et tanquis en banda. A tu, i a tants altres, us van espanyolitzar de valent, a força de cops de regle als dits, però tot i això, aquí esteu avui, reclamant allò que llavors no es podia reclamar, si no volies rebre xarop d’estopa. No n’aprendran mai, oi? I saps què? Per sort nostra. Així els anirà, i a nosaltres ens anirà molt diferent. O això espero.

  ResponElimina
 21. Jo vaig treballar Xexu, jo no celebro genocidis!

  ResponElimina
 22. Em fa fastic escoltar aquestes paraules d'un senyor amb càrrec de Ministre d'Educació "El nostre interès és espanyolitzar als alumnes catalans", quan ho vaig escoltar no m'ho creia, ho va dir amb un to com si les escoles catalanes fossin una fábrica de terroristes. Ministre d'Educació???? si precisament és el que li falta a aquest senyor, educació!. Aquest senyor no l'importa la educació, i el que fa es perjudicar greument la salut dels catalans!!!! L'interès nostre passa per desespanyolitzar Catalunya ja!!!!!!

  ResponElimina
 23. Espanyolitzar és ensenyar a que aquell idioma és superior, com són les persones que ho parlen i que no mereixen cansar-se aprenen un altre. Espanyolitzar és ensenyar que t'has de deixar portar fora els teus esforços a canvi de suportar la seva empresa de rodalies que cada dia funciona millor i veure com faran un corredor central deixant aquesta part aïllada. Espanyolitzar és acceptar tot això amb alegria encara que et fotin, només per tenir un carnet on posa que ets una cosa que molts no volen. Espanyolitzar és que et convencin per estar de genolls aguantant el tracte que et vulguin donar. És eliminar part de la història de la humanitat. En resum, el que no vull pels meus fills.

  ResponElimina
 24. Marta, més clar no ho pots dir. Però tampoc no ens hem de posar al seu nivell. Entenem que catalanitzar i espanyolitzar no són la mateixa cosa, això seu és una imposició, i penso que la nostra voluntat és ampliar la cultura i donar sortida al nostre bagatge perquè no es perdi, sense pretendre eliminar les arrels espanyoles, que formen part de nosaltres també. Penso que tenim les de guanyar, sempre que s'han volgut posar burros han acabat perdent, i aquest cop no serà menys.

  Jordi, ni pels teus fills ni per ningú de nosaltres. Catalunya ha assolit un nivell cultural òptim després de tanta repressió. Mentre ens mantinguem dintre d'Espanya res no està segur, perquè les imposicions fan molt mal. Però crec que gaudim de força bona salut, ara no ens ho hem de deixar perdre. I el nostre tarannà i la nostra manera de fer tampoc no són les seves. Que s'adonin que som una altra cosa, que ells ens odien i nosaltres no ens volem quedar. Si és així, que s'oblidin dels diners i que ens deixin marxar. Veurem qui se'n surt millor i fa les coses amb més lògica a partir d'ara.

  ResponElimina
 25. Només cal que ens fixem en un detall, que no és lliure ni gratuït... implica molta, moltíssima diferència. Catalanitzar no té res a veure amb espanyolitzar. El pes de la història els cau al damunt.

  ResponElimina

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.