dimarts, 3 de juliol de 2012

Besavi


L'estiu és una estació que no m'agrada massa, però bàsicament és perquè sóc poc tolerant a la calor. Com ja he dit molts cops, sóc de tardor. A l'estiu passa una de les coses que em resulten més desagradables de totes: sortir de la dutxa i començar a suar immediatament, en el mateix moment que l'aigua et deixa de tocar la pell. Només per això l'estiu ja em treu de polleguera. Però també té coses bones, i per ser positius, destaquem-ne algunes. Solem fer vacances, la gent es posa molt guapa i hi ha moltíssimes activitats a l'aire lliure. I a més, ve molt, però molt de gust poder prendre un bon gelat, o un cubà com el de la foto a La Valenciana del carrer Aribau, orxata amb una bola de gelat de xocolata dins. Mida besavi, la mitjana, mig litre de no res. Amb un berenar així qui pensa en l'operació bikini?

34 comentaris:

  1. Uhms, bona tria! Quan vaig per allà sempre m'acabo agafant això mateix. Mira que tenen coses per triar, eh...! Però el cubà em pot! =D

    ResponElimina
  2. És el que tenen els cubans,tan pujadets de color, tan frescos, tan dolços,... són irresistibles!
    I la mida besavi? Això és el primer cop que ho sento.

    ResponElimina
  3. Quina incultura....no coneixia ni el producte ni la mida.......haurem de pasar a fase dos: el tast.

    ResponElimina
  4. Jo tampoc coneixia ni el producte ni la mida... però tot i que no ho he tastat mai... segur que m'inclinaria pel besavi abans que per l'operació biquini.

    ResponElimina
  5. El cubà no li tastat, però l'orxata d'aquest establiment és BONÍSSIMA, sempre que anem al cinema del costat després "pequem" a La Jijonenca.
    I del bikini ni me'n en recordo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vull dir a LA VALENCIANA, tot i que a l'estiu també "pequem" a La Jijonenca, a la Sirvent i a un munt de llocs més...

      Elimina
  6. Em passa exactament el mateix. No suporto tanta calor! però amb una bona orxata...

    ResponElimina
  7. L'orxata és una bona opció, però no té res a fer al costat d'una bona cervesa ben freda!

    ResponElimina
  8. Jo, com que ja fa temps que no hi penso en l'operació bikini, m'hi apuntaria sense dubtar-hi a un berenar així. Fa molt bona pinta!

    I, segurament és que vaig poc a orxateries però també desconeixia aquesta combinació d'orxata amb gelat, per tant no sabia que se'n deia "cubà" i tampoc havia sentit parlar mai que mig litre fos la mida "besavi". Com diu en JOAN, quina incultura!!

    Per cert, si aquesta és la mitjana, com se'n diu de la petita i de la gran?

    ResponElimina
  9. Uf, que dolent que ets, jo sí que estic immersa en plena operació biquini i t'aseguro que només veure la foto del cubà ja se m'ha la boca aigua, mira em conformaré a mirar la imatge i a continuar tenint la boca tancada, perquè a mi sí que m'agrada l'estiu i m'agrada anra a la platja i passejar per la sorra amb poca roba. Posa un ventilador i no suaràs tant, home! Bon dia

    ResponElimina
  10. Mmm... els petits plaer que ens salven de la xafogor i la suor tan enganxosa. No he provat mai un cubà, potser la pròxima vegada m'hi animo. Bona tria!

    ResponElimina
  11. terrasseta i un canari en got molt llarg! ;)

    ResponElimina
  12. Quines ganes me'n fas venir!!! d'anar a fer un granissat de síndria!!!!!

    ResponElimina
  13. Jo com sempre he fet topless, l'operació biquini res de res ;)
    I no saps d´algun lloc més proper per provar el cubà??
    segur que està molt, molt bo!

    Bon diaaa!

    ResponElimina
  14. Jo firmo ara mateix per un berenar així!!! M'encanta l'orxata amb una bola de xoco i un polsim de canyella per sobre... ohhhhhhh!!!!

    ResponElimina
  15. Uf! seria perfecte si no fos al·lèrgica a l'orxata! :( Ara, la bola de xocolata no s'escapa! :D

    ResponElimina
  16. No ho he provat mai. Ara ja me'n has fet agafar desig.
    Avui mateix provaré de fer-ho. Potser no em sortirà tant bo com sembla aquest, però aniré practicant fins que em quedi perfecte... hehe

    ResponElimina
  17. i sense oblidar que l'estiu ens porta aquesta fantàstica moda dels minishorts

    ResponElimina
  18. Uuuuuu!
    Fa uns dies hi vaig estar, però em vaig quedar amb la mida mitjana. Això és... enoooorme!! Amb això ja no sopo!!

    ResponElimina
  19. Jo també sóc molt fan de l'orxata! Però no l'he provat mai amb una bola de xocolata a dins. No descarto fer-ho aquest estiu.
    Salutacions!

    ResponElimina
  20. Quan arriba l'estiu un amic meu sempre m'explica la seva teoria de l'escalfament global. Segons ell tot comença amb el sector femení, que té calor i es treu algunes peces de roba. Aleshores això provoca un esclafament global en el sector masculí, que no hi ha manera que combatre, ni orxates, ni cerveses, ni besavis.

    ResponElimina
  21. jo sóc més aviat de primavera , de tardor potser també i de l'estiu m'agrada que tinc vacances, anar a treballar suant la grossa no seria de bon pair i planyo els qui han de treballar a l'agost..la orxata és una beguda que em xifla ! res d'operació bikini una orxata ben fresca !!!! això de la mida besavi no ho sabia i m'ha fet gràcia

    ResponElimina
  22. S'ha de reconèixer que té una pinta impressionant...

    ResponElimina
  23. Com? el XeXu intentant trobar la part positiva? i de l'estiu? ostres, això s'ha de celebrar!!! i ben fet que fas celebrant-ho amb un cubà!

    No en solc prendre gaires, amb una orxata petita o granissat de llimona en tinc més que prou, xò crec que d'aquestes combinacions em quedava amb una que era cacaolat fred i gelat de vainilla. Però no recordo el nom.

    I la mida? xq besavi? No li sé trobar el motiu.

    ResponElimina
  24. També pots provar una orxata i dir que no t'omplin el vas fins dalt i que ho acabi d'omplir de granissat de cafè. Ja veuràs que bo! Jo fa temps que no en prenc, però recordo que era boníssim :-)

    ResponElimina
  25. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. Vaig decidir deixar de fer l'operació bikini quan vaig veure que no podia deixar de menjar els petits grans plaers. Així que a mi ningú em treurà els gelats de la jijonenca, les orxates de la sirvent i tots els greixos saturats que conviden a augmentar de pes.
    L'altre dia, vaig compartir un "banana split" amb una amiga i realment estava bonissim!. Consisteix en 3 boles de gelat, un plàtan i pel damunt nata amb xocolata desfeta, està... buf!!! Sense paraules.

    ResponElimina
  27. Gràcies a tots els que heu comentat aquest post ‘estiuenc’. Val a dir que això de besavi penso que no és una denominació habitual, és cosa d’aquell lloc concret, i de les seves sucursals. Es podria dir mida mitjana, però li diuen mida besavi, ves. La petita es diu ‘avi’ i la gran ‘rebesavi’. Ho trobo original, si més no.

    Yáiza, en realitat tenen moltíssimes coses per triar, però qui hagi tastat el cubà sabrà per què reincidim! En tot cas ha de ser un cubà i una altra cosa, però el cubà és innegociable!

    Laura T, a mi els cubans de Cuba, i fins i tot les cubanes, no em diuen res de res. Per mi molt millor la combinació aquesta de gelat i orxata que qualsevol habitant d’aquella illa. Per saber com és un besavi, i les altres mides, hauràs d’anar-lo a tastar, hehehe.

    Sr. Gasull, si et deixes caure per Barcelona, no t’ho deixis perdre, que et lleparàs els bigotis!

    Carme, quan entres a aquest lloc se t’oblida fer bondat. Si en tens oportunitat, ja saps.

    Assumpta, és boníssim. Només té un inconvenient, barat no és. Però és que és tan bo... I jo no sóc massa de granissats, a priori posar-li granissat de cafè a l’orxata no m’acaba de fer el pes. Encara que també sigui bo, no em puc imaginar que ho sigui més que el cubà!

    Globos, dono fe de que l’orxata és bona de veritat, i com que sóc molt llaminer, si ja m’agrada l’orxata, amb una bola de gelat de xocolata dins ja no es pot ni explicar. Evidentment, quan vaig allà jo tampoc no em recordo de que miro de fer bondat amb el menjar. Ve tant de gust en aquestes èpoques...

    Jordi de tot, potser una bona orxata no ens farà passar la calor, però almenys és una cosa que ja tenim feta, hehehe.

    Maurici, això ho diràs tu, jo que no sóc massa cerveser prefereixo l’orxata de totes totes. Ara, tot té el seu moment.

    McAbeu, l’operació bikini perd tot el seu sentit quan entres a aquell lloc, així que si et deixes caure per Barcelona, ja saps on has d’anar. La combinació sí que és un clàssic, però com deia al principi, això de besavi penso que s’ho han tret de la màniga els de la casa. És original, la petita es diu avi i la gran rebesavi. Ara el que em queda per investigar és si això de l’avi, i que es digui cubà té alguna cosa a veure. Quina llàstima, hi hauré de tornar per esbrinar-ho!

    Carina, les ganes de prendre una delícia així són directament proporcionals a la bondat alimentària que estiguis fent. I com que en aquestes èpoques molts us esteu cuidant (jo ho intento també), mal negoci això de fer aquest post. Almenys coincidim més en gustos de dolços que de llibres! El ventilador no em fa ni pessigolles. La calor insuportable em mata.

    Sílvia, ja trigues a demanar aquesta combinació! Si t’agraden les dues parts, t’agradarà el conjunt també. No és que faci passar massa la calor, perquè te’l prens en un lloc fresquet, però ve tant de gust...

    Color camaleó, ara m’agafes fred amb això de canari, em podries explicar què és? Em sona, però ara no em ve.

    Marta, granissat de síndria?? No pas! És tot gel allò, i no engreixa! Si no porta una bola de gelat no val res, hahaha.

    Sa lluna, home, jo faig propaganda dels llocs de la meva terra, si vens per Barcelona, ja saps. Però ets tu la que ens has de dir on podem prendre coses bones allà a Mallorca, per si hi baixem. I escolta, li pots canviar el nom a l’operació, però dels flotadors no ens salva ningú!

    Ariadna, per allà a Vilafranca com tenim el tema? Alguna orxateria o geladeria que valgui la pena? Segur que les tens totes localitzades!

    Ostres Clídice, coneixia una altra persona que també era al•lèrgica a l’orxata. Al principi pensava que em prenia el pèl, però ja veig que no. La teva bola de gelat intentarem que no s’hagi acostat massa al got d’orxata...

    ResponElimina
  28. Jomateixa, l’avantatge és que gaire complicació no té. L’orxata i el gelat d’aquell lloc són ben bons, de molta qualitat, però perquè quedi bonet no cal que siguin els millors ingredients. El lloc és car, no ho negarem. Però si tens orxata i gelat de xocolata, es pot provar. És més, segur que t’ho preparen a qualsevol gelateria si ho demanes. No serà igual, però serà bo, els més llépols no fem lletjos a res!

    Pons, més que minishorts serien uns cinturons amb camals, però bé, tampoc no ens queixarem.

    Els d’Otis, aquesta és la mida mitjana! La petita és un got de tub sencer, aquest és una mica més. Jo podria no haver sopat, però ho vaig fer, ves per on. I si em prengués la mida més gran... també! Si això baixa de seguida, dona! Hehehe.

    Albert, sent tan blaugrana mai se t’ha acudit posar alguna cosa que acoloreixi el blanc de l’orxata? Val la pena!

    Sergi, és més creïble aquesta que no pas la de l’escalfament global de veritat. Almenys aquesta la comprovem cada estiu, i no falla mai a poca calor que faci. En canvi l’altra te la pots creure o no, i jo no me la crec massa, la veritat.

    Elfreelang, això de treballar a l’agost només té una part dolenta que és anar-hi. Un cop ets allà, no s’hi està tan malament. De fet, jo treballaré tot l’agost, però allà hi haurà poca gent i aire condicionat, una combinació que sí que és interessant, no trobes. Això del besavi deu ser només del lloc aquest, però la barreja està molt ben pensada i te la recomano. Sempre que t’agradi la xocolata també, dubto que et decebi! Anima’t-hi.

    Maria, si la pinta és impressionant, imagina’t el gust...

    rits, no t’hi acostumis, buscar la part positiva és per mirar d’oblidar una setmana de merda. Ara sóc jo qui no havia sentit aquesta combinació que cites, però no veig cap motiu pel qual hagi de ser dolent, al contrari! El nom i la mida és cosa del lloc en qüestió. No sé ben bé la relació d’idees que han fet, però com ja he comentat més amunt, les mides són avi, besavi i rebesavi. Què té a veure això amb el nom cubà? Com no sigui allò de que el meu avi va anar a Cuba, ni idea.

    Mi cámara y yo, el gust supera a la pinta! Benvinguda al blog.

    MBosch, tònica?? No conec a ningú de 17 anys que prengui tònica! Ni tan sols gin-tònics, que sembla una cosa de gent una mica més gran, que ara estan de moda. Mira que ets raret, eh? Segur que el cubà aquest t’agradaria, i fa passar la calor igual. Bé, no ho sé, però ve molt de gust!

    Ipon, Jijonenca, Sirvent... si aquests noms són dels més repetits, per alguna cosa deu ser. Però què és d’un estiu sense poder tastar les delícies d’aquests llocs?? A la merda l’operació bikini, home! I sí sí, ja sé què és un banana split... seràs mala persona... com et cuides. Sort que aquesta tarda m’he pres un gelat de l’Amorino, que si no encara et diria alguna cosa grossa!

    ResponElimina
  29. Que no era barat ja m'ho imaginava :-) Per què creus que fa temps que no provo jo aquest que t'he dit amb granisat?... aisss!

    ResponElimina
  30. Els cubans són de l'època de 'novius' a Barcelona... i fa ja un munt d'anys!! Anavem a prop del Mercat de Sant Antoni, crec que a Sirvent.
    A Vila, a prop de casa, hi ha una geladeria, però no és el mateix malgrat fa el seu servei.... I qui no es conforma és perque no vol!!!

    ResponElimina

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.