dilluns, 18 de juny de 2007

Jugar les cartes

Juga les teves cartes, són les que tens, les que t'han tocat.

Ja no en pots demanar de noves, en aquest joc només hi ha una mà, vas rebre unes cartes i ja no les pots canviar.

Si no t'agraden, si no són les que volies, si no són bones, si d'altres les tenen millors, aprèn a jugar amb elles, aconsegueix-ne el millor partit, potser algun dia guanyaràs.

8 comentaris:

 1. bona pensada però per si de cas...

  un As a la màniga no fa mai nosa ;)

  ResponSuprimeix
 2. Sí, la teoria és fàcil, però es tracta primer d'identificar les cartes que ens han tocat.

  ResponSuprimeix
 3. Les cartes no són sempre bones o dolentes. Si tens les mans plenes de cincs, potser aniràs malament si jugues a la brisca, però ningú t'impedeix canviar el joc i jugar al "cinquillo" (no sé si es diu així) i llavors segur que guanyes.

  Es tracta de treure el màxim partit de les cartes, i si cal canviar de joc, doncs es canvia. No totes les cartes són dolentes per tots els jocs. És clar que si vols guanyar un determinat joc, depèn de quines cartes no són massa bones, però sempre pots encarar-ho cap a un altre joc.

  I recorda: els grans jugadors de butifarra solen guanyar, encara que tinguin cartes dolentes. Almenys, a mi em guanyarien sense problemes, per més bones que tingués jo les cartes i més dolentes les tinguessin ells!

  ResponSuprimeix
 4. Às a la màniga.
  Identificar les cartes.
  Les cartes no sempre són bones o dolentes.
  Gairebé no em queda res a afegir, excepte, una pregunta (que no espera resposta, és clar): Aquesta partida ja la vols guanyar?
  Recordo que una vegada vaig anar a una entrevista de feina per una feina que no volia (diràs per què hi vas anar? Bona preguna. No ho sé). Primer, em van desestimar, òbviament, però, després desesperats em van cridar. Els vaig dir que no, potser, vaig anar a l'entrevista per poder dir que no.

  ResponSuprimeix
 5. Pensa que un bon "farol" sempre venç a unes bones o fins i tot òptimes cartes... La qüestió es creure en les teves possibilitats, no tant en les cartes, sinó en les possibilitats de guanyar, de fer alguna cosa amb allò que téns... Sense asos a la màniga, sense trampes, AMB ENGINY I ASTÚCIA!! A la vida, com a les cartes, has de saber "vestir" cara de pòker.

  ResponSuprimeix
 6. I si les cartes que et toquen no et serveixen pel joc que vols jugar, sino per un altre completament diferent, desconegut, del qual no en saps les normes? Hem d'aprendre les noves normes assumint riscos o tornem les cartes a la baralla i esperem a veure si a a la propera partida -si n'hi ha- ens toquen de millors?

  ResponSuprimeix
 7. Doncs sí. Molt encertat. De res no val lamentar-se de la sort i coses així.

  ResponSuprimeix
 8. Moltes gràcies a tots pels comentaris, us supereu dia a dia. No m'ho havia proposat, ni molt menys, però llegint la vostra opinió sobre aquest tema em puc fer una vaga idea de com sou cadascú, totes les visions són diferents, i totes elles vàlides, perquè són pròpies de cadascú. Uf, us escriuria un post-resposta a tots per separat, però no acabaria mai. Només us dic que moltes gràcies, de veritat, cada dia m'obriu més els ulls.

  ResponSuprimeix

Gràcies per deixar la vostra opinió. Si us enrotlleu, no demaneu disculpes, més rotllos explico jo, i vosaltres no us queixeu.